NECDET BÜLUZ


Yıl genelinde fiyatlar artmaya devam ediyor…

Almanya’dan gelen turistlere özel ilgi gösteriliyor. Fiyat indirimlerine gidiliyor.


Yıl genelinde fiyatlar artmaya devam ediyor…

 

Necdet Buluz

 

 

 

 

Gerçek şu:

 

Almanya’dan gelen turistlere özel ilgi gösteriliyor. Fiyat indirimlerine gidiliyor.

 

Rus turist küstürülmemeye çalışılıyor. Antalya ve Alanya’daki oteller Ruslar için hazırlanıyor.

 

İngiliz turistler için özel geceler düzenleniyor. Turizmde ele geçirdiğimiz liderliği kaybetmemeye çalışıyoruz. İngilizler aynı zamanda Bodrum ve Dalaman’a akmaya devam ediyor.

 

Yıl genelinde fiyatlar artmasına rağmen Türkiye’ye ilgi artıyor. Çünkü rakiplerimizde de fiyatlar yüksek.

 

Bizim için önemli bir gelişe de şu:

 

Bentour, kış sezonunun gruplarına satışında artışlar gözleniyor.

 

Almanca konuşulan ülkelerin önde gelen seyahat portalı HolidayCheck'e göre, Türk otelleri Alman ailelere yaz sezonu için yüzde 13 fiyat indirdi. HolidayCheck'in raporuna göre Mısır'da fiyatlar yüzde 11 düşerken, İspanya ve Bulgaristan gibi ülkelerde artmaya devam ediyor.

 

Rapora göre Türkiye'deki oteller Alman aileler için yaz döneminde fiyat indirimine gitse de, yıl geneline bakıldığında fiyatlar artmaya devam ediyor. Fiyatlardaki düşüş Antalya ve Rodos'ta yüzde 8 olurken, Hurghada'da yüzde 6 olarak kaydedildi. Buna karşın fiyatlar Tunus'da yüzde 9, Bulgaristan'da yüzde 12, Girit'te ise yüzde 16 oranında arttı.

 

Yıl genelinde ise neredeyse tüm destinasyonlarda fiyatlar artmaya devam ediyor. Buna göre fiyatlar yıl genelinde Girit'te yüzde 16, Mallorca'da yüzde 14, Rodos'ta yüzde 14, Lanzarote'de yüzde 13, Antalya'da yüzde 10, Hurghada ve Tayland'da yüzde 9, Fuerteventura yüzde 8 Dominik Cumhuriyeti'nde yüzde 7 ve Bulgaristan'da ise yüzde 5 olarak ölçüldü. Fiyatlar Gran Canaria, Madeira ve Tunus'ta sabit kalırken, Portekiz-Algarve'de düşüştü.

 

Kış sezonunda da bir hareketlilik yaşanıyor. Bu durum Türkiye’ye yarar. Daha çok turist, daha çok istihdam, daha çok para demektir.

Bentour Reisen, başta ana destinasyonu Türkiye olmak üzere, Kanarya Adaları, Balear Adaları ve Mısır'a dönük 2024-25 kış sezonu programının büyük bölümünü satışa açtığını duyurdu. 

Bentour'un 2024-25 kış programında genişletilmiş ürün ve uçuş yelpazesi ile özellikle Mısır'ın öne çıktığı belirtiliyor. Hurghada'da bulunan Serry Beach Resort ve Safaga ile Soma Bay arasında bulunan Amarina Abu Soma Resort & Aquapark Bentour'un programına eklediği Mısır'daki otellerden sadece ikisi. 

Bentour CEO'su Deniz Uğur "Kış teklifimizin büyük bir bölümünü rezervasyona açmamız seyahat acentesi ortaklarımız ve müşterilerimiz için belirleyici bir avantaj sağlıyor. Tatilini erken planlayan müşterilerimiz sevdikleri otelleri uygun fiyata satın alabiliyor. Zaten Akdeniz'e ve Kanarya Adaları'na dönük talep yüksek." diyor.  

Sıradan müşteriler erkenden plan yapabilir ve en sevdikleri oteli şimdi en iyi fiyata rezerve edebilir. Özellikle Akdeniz bölgesi ve Kanarya Adaları'na yönelik talep zaten artıyor”

YanıtlaYönlendir

Tepki ekle