NECDET BÜLUZ


Rusya, Bodrum uçuşlarını artırıyor…

Bodrum her yıl daha çok ilgi görmeye başladı. Özellikle zengin ve para harcayan İngiliz, Alman ve Rusların adeta vaz geçemediği bir tatil beldesi haline geldi.


Rusya,  Bodrum  uçuşlarını  artırıyor…

 

 

 

Necdet Buluz

 

Bodrum her yıl daha çok ilgi görmeye başladı. Özellikle zengin ve para harcayan İngiliz, Alman ve Rusların adeta vaz geçemediği bir tatil beldesi haline geldi.

Daha önce lüks yatları ile Bodrum’a demir atan zengin Rusların şimdi bir bölümü uçaklarla Bodrum’a gelecek. Bu nedenle Ruslar, Bodrum uçuşlarını artırıyor. Yapılan açıklamaya göre Rusya’nın 4 kentinden Bodrum’a direk uçuşlar sağlanacak.

Rusya pazarında faaliyet gösteren tur operatörleri, Bodrum uçuş programlarını genişletiyor.      Rus Tur Operatörleri Bodrum

Rusya’da pazarında faaliyet gösteren tur operatörleri, ilkbahar ve yaz aylarında Rus tatilcilere, Bodrum’a daha fazla uçuş imkanı sunacak.

Anex Tour, Moskova’dan Bodrum uçuşlarının sayısını artırırken; FUN&SUN ise uçuş ağını genişletecek.

Rus tur operatörleri, 2024 yaz sezonunda ilk etapta Rusya’nın 4 kentinden Bodrum’a direkt uçuş düzenleyecek.

Tur operatörlerinin verilerine göre Mayıs ayında doluluk oranı %90 seviyesine ulaşırken; Haziran ayında ise şu an için %50’nin üzerinde seyrediyor.

Rus tur operatörlerinin Türkiye’ye yönelik toplam tur satışlarında; Bodrum dahil Ege kıyısındaki tatil köylerinin payı, yüzde 10-15 civarında seyrediyordu.

2023 yılında Ege destinasyonlarına, Rus turist akışı yüzde 8.1 oranında arttı. Bu yıl da Ege destinasyonlarına yönelik talepte artış yaşanıyor.

Bu gelişmeler doğrultusunda Rus tur operatörleri Bodrum uçuş programlarını genişliyor.

Anex Tour, Mayıs ayında Moskova’dan Bodrum’a uçuş sayısını haftada 5’e çıkarırken; 30 Nisan’da da ek seferler düzenleyecek. Haziran ayından itibaren ise Bodrum’a haftanın her günü uçuş imkanı sunulacak.

Anex Tour tarafından yapılan açıklamada; “Mayıs ayı için neredeyse hiç koltuk kalmadı, bu nedenle Moskova’dan ek uçuş düzenlenmesine karar verildi” denildi.

FUN&SUN ise Bodrum uçuş programı için iki farklı uçuş alternatifi daha sunacak.

Buna göre FUN&SUN Mineralnye Vody’dan Bodrum’a uçuş imkanı sunarken; diğer yandan premium segment otelleri tercih edenler için de Red Wings Airlines’ın 50 business class koltuk kapasitesine sahip jetler ile Bodrum’a uçuş imkanı sunacak.

Rusya’nın 4 kentinden Bodrum’a doğrudan uçuşlar gerçekleşecek.

Moskova’dan Bodrum’a uçuş imkanı sunan tur operatörleri arasında Anex Tour, PEGAS Touristik, Coral Travel, FUN&SUN ve Intourist yer alıyor.

St. Petersburg’dan Bodrum’a uçuş imkanı sunan tur operatörleri ise: Anex Tour, PEGAS Touristik, Coral Travel ve Intourist

Kazan’dan Bodrum’a uçuş imkanı sunan tur operatörleri: Anex Tour, PEGAS Touristik, Coral Travel ve Intourist

Mineralnye Vody’dan Bodrum’a uçuş imkanı sunacak şimdilik tek tur operatörü FUN&SUN olacak.

Uçuşlar Türk Hava Yolları, Pegasus, Azur Air (LujoBlackJet dahil), Azimut, Ural Airlines ve Red Wings Airlines (iş jeti dahil) tarafından gerçekleştirilecek.

Rus turistlerin Bodrum’da en çok tercih ettiği oteller de belli oldu.

Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin internet sayfası atorus.ru’da yer alan bilgilere göre; Rus turistlerin önemli bir kısmı Bodrum’daki üst segment otelleri tercih ediyor. 5 yıldızlı deluxe segmentine yönelik talep önceki yıllara göre yaklaşık 3 kat artış gösteriyor.

Anex Tour’un verilerine göre ise, Rus turistlerin en çok tercih ettiği Bodrum otelleri şu şekilde:

·        Selectum Colours Bodrum

·        Yasmin Bodrum Resort

·        Azure By Yelken Hotel

·        Voyage Torba

·        La Blanche Island Bodrum

·        La Blanche Resort&Spa

·        Titanic Luxury Collection Bodrum

·        Maxx Royal Bodrum

·        Lujo Bodrum

·        The Norm Collection Door