Zergan Deresinde Temizlik Çalışması Yapıldı

Cumhuriyet Mahallesi içerisinden geçen Zergan Deresi?nde biriken atık su çöplerin temizliği için Kızıltepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Mardin Büyükşehir Belediyesi MARSU ekipleri tarafından detaylı bir çalışma yapıldı.

Mardin 20.11.2019 11:54:02 0
Zergan Deresinde Temizlik Çalışması Yapıldı

Cumhuriyet Mahallesi içerisinden geçen Zergan Deresi’nde biriken atık su çöplerin temizliği için Kızıltepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Mardin Büyükşehir Belediyesi MARSU ekipleri tarafından detaylı bir çalışma yapıldı.

 

Yerleşim alanlarından dereye akıtılan atıksu ve oluşan çöpler, hem görüntü kirliliği, hem rahatsız edici koku, hem de insanların sağlığını tehdit ederek sorunları beraberinde getiriyordu. Tüm bu sorunları sona erdirmek adına bugün düğmeye basıldı.

 

Dere yatağına indirilen iş makineleriyle, biriken evsel katı atıklar ve oluşan çamur yığınları büyük kepçeler tarafından kamyonlara doldurularak çöp alanlarına taşındı. Derenin temizliğini yapan ekipler görüntü kirliliğinin önüne geçerken, aynı zamanda etrafa yaydığı kokuyu önlemeye yönelik çalışmalarda da bulundu.

 

Çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin ÇAM: “Daha temiz, daha güzel ve daha sağlıklı günler için Kızıltepe’de gerekli çalışmaları titizlikle sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın hak ettiği gibi daha temiz ortamlarda onlarla buluşacağız. Halkımızın rahatsızlık duyduğu bir konuydu. Zergan Deresi kış mevsimi için hazır hale getirildi. Bundan sonra da aylık yapılacak temizlik çalışmalarıyla da bunu sürekli hale getireceğiz.”dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE

 


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19