YURT AY DER GENEL MERKEZİNDEN DEV PROJE!

Merkezi Ankara`da bulunan Kendisine yetemeyen, desteğe ve hizmete ihtiyacı olan, istismara açık hale gelmiş mahzun mahcup insanların hamisi olarak hiçbir ayrım yapmadan, paylaşmayı erdem haline getirmiş gönüllüler ile buluşturmak hedefi ile kurulan YURT A

Türk Dünyasından Haberler 7.10.2015 11:11:21 0
YURT AY DER GENEL MERKEZİNDEN  DEV PROJE!

Merkezi Ankara'da bulunan Kendisine yetemeyen, desteğe ve hizmete ihtiyacı olan, istismara açık hale gelmiş mahzun mahcup insanların hamisi olarak hiçbir ayrım yapmadan, paylaşmayı erdem haline getirmiş gönüllüler ile buluşturmak hedefi ile kurulan YURT AY DER  Başlattığı Dev Projesi ile Yurt Çocuklarının sosyal hayatta katılımına önemli Destek sağlamayı hedef edindi.

Yurt Ay Der toplum içinde yaşamını devam ettirme çabası içerisinde bulunan binlerce Yetiştirme Yurdu ayrılanının işinde daimi olmasında yardımcı ve Sosyal uyumu artırıcı yaşam becerileriyle özgüven sahibi olarak, olumlu sosyal ilişkiler kurmalarını  kolaylaştıracak  toplumsal hayata aktif katılımları destekleyecek.çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

YURT AY DER Genel Başkanı Kudret Bulut Hazırladıkları Dev Projeye ilişkin olarak Artuklu Haber Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç'a  önemli açıklamalarda bulundu.

YURT AY DER  Genel Başkanı Kudret Bulut Hazırladıkları Projenin tanıtımı için hazırlık ve çalışmaların sürdüğünü belirterek,Önemli kamu kurumlarının Projeye katkı sağladıklarını ve 15 Ekim 2015 Perşembe günü saat 15.00'te Ankara  Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğünde geniş bir katılımla,''YURTLARDA YETİŞTİK,HAYATTA SOSYALLEŞİYORUZ!'' Projemizi Kamu oyuna tanıtımını yaparak,Projenin hayata geçirilmesi için,Kolları sıvadıklarını açıkladı.

Genel Başkan Bulut Projeye ilişkin olarak şunları söyledi:

"YURTLARDA YETİŞTİK, HAYATTA SOSYALLEŞİYORUZ" Projemiz; • Yetiştirme Yurtlarında çocuklarımızın beslenme barınma eğitim ve giyim gibi ihtiyaçları Devletimizce karşılanmakta ise de çeşitli konularda sorunları da içerisinde barındırmaktadır. Yetiştirme yurduna alınan çocuklar zaman içerisinde toplumdan ve akraba çevresinden uzaklaşmakta Yetiştirme yurtlarından ayrılan genç bireylerde sosyal uyum kapasitelerinin artırılması, onlara işe girme ve sosyal yaşamdan soyutlanmaktadır.. • Bunun sonucunda kendi başına kalan topluma / kendine karşı sorumluluk ve güven duygusu azalan kendini ifade etmekte zorlanan toplumun bakış açısı karşısında ezik bir kimliğe sahip olan çocuklarımız Yetiştirme Yurdundan ayrıldıktan sonrada bu sorunların ağırlığını taşımaktadır. • 100 yıla yakın bir süredir Yetiştirme Yurtlarının var olmasına rağmen bu kuruluşlarda kalanların sorunların çözümü yardımlaşma ve dayanışma açısından bir örgütlenmeye yönelmedikleri bunun sosyal yaşamdan soyutlanmış olmaları ve toplumun bakış açısından kaynaklandığı bilinmektedir.Yetiştirme Yurtları ve burada kalanların ülkemizin bir gerçeği olmasına rağmen fiilen yok sayılması sorunların dile getirilmesinde ki isteksizlik mevcut durumun kabul edilmesine yol açmıştır.bir araya getirme amacı ile kurulmuş ve faaliyetini sürdürmektedir. Bu Projeyle de eksikliğin giderilmesi hesaplanmıştır. • Bu nedenle Yurt Ay Der toplum içinde yaşamını devam ettirme çabası içerisinde bulunan binlerce Yetiştirme Yurdu ayrılanı işinde daimi olmasında yardımcı olacaktır. Sosyal uyumu artırıcı yaşam becerileriyle özgüven sahibi olarak, olumlu sosyal ilişkiler kurmaları kolaylaşacak, toplumsal hayata aktif katılımları destekleyecek. Çalışma hayatına kazandırılan ve işyerlerinde istikrar/süreklilik gösteren genç bireyler, kendi potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri imkan ve zemine kavuşacak, böylelikle bu genç bireylerin ülkemizin kamusal ve özel sektörüne verimli işgücü olarak kazandırılmasını ümit etmekteyiz., Tüm Dostlarımızı projemizin açılış programına bekliyoruz. ''Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00