YURT AY DER GENEL BAŞKANI BULUT`TAN ``RAMAZAN BAYRAMI`` MESAJI

YURT AY DER Genel Başkanı Kudret Bulut Ramazan Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.

3.06.2019 12:35:49 0
YURT AY DER GENEL  BAŞKANI BULUT`TAN ``RAMAZAN BAYRAMI`` MESAJI

YURT AY DER Genel Başkanı Kudret Bulut Ramazan Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.

 

YURT AY DER Genel Başkanı Kudret Bulut mesajında şunları söyledi;

 

''Ramazan Bayramı Hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran Ramazan ayının son deminde ramazan bayramının Bayram şevki için de ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşayacağız.


Kuran Kerim insanlar arasında adaleti, işi ehil olana vermeyi, hakka razı olmayı, başkasının hakkına göz dikmemeyi, sevgiyi, yardımlaşma paylaşmayı yetime öksüze kimsesizlere sahip çıkılması ve kardeşliği, davranışlarda doğruluk ve dürüstlüğü adaleti emreder. Üstün ahlak sahibi Peygamber (s.a.v.) Efendimizi örnek almayı bizlere emreden Kuran Kerim, dindarlığın ancak ahlak ve adaletle kemale ereceğini bildirir. Bunun için de sözünde durmayı, iyilikte yarışmayı, nimet ve külfeti paylaşmayı, fakir, düşkün ve yetimi kollamayı, emanete ve komşu hakkına riayet etmeyi, alçak gönüllü, güler yüzlü ve iffetli olmayı, çirkin işlerden kaçınmayı ve utanma duygusunu, kimsenin gizli halini araştırmamayı olgun Müslüman’ın ayrılmaz vasıfları olarak zikreder. Hırs, çekememezlik, kin, dedikodu, kendini beğenmişlik, yalan, ikiyüzlülük gibi kötü huyların İslam müminin de barınmayacağını bildirir. Kuran’la buluşmak, sadece onu okumak ve dinlemekle değil, onun öğütlerini önemsemek ve her birini davranışlarımıza yansıtmakla mümkün olur. 


Ülkemizde son günlerde yaşanılan sıkıntılı günler içerisinde barışın kardeşliğin sembolü olan Ramazan Bayramı’nın ülkemizin birlik, beraberlik ve istikrarına katkı sağlamasını yüce Allah(cc)’den temenni ediyorum.
Bu duygular içinde Tüm Müslümanların ve yetim, öksüz, kimsesizlerin, şehit çocuklarımızın mübarek ramazan bayramını en kalbi duygularımla tebrik eder,

 

Mübarek Ramazan Bayramını kutlarım.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90