YTB BAŞKANI BÜLBÜL MARDİN`DE....

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Doç. Dr. Kudret Kudret Bülbül, Türkiye?ye sığınan Suriyelilere yapılan yardımların Türkiye?nin misafirperverliğini gösterdiğini söyleyerek, ?Milletimiz, Suriyeliler için çok büyük özveride bulunuyor." d

Mardin 7.07.2015 03:12:18 0
YTB BAŞKANI BÜLBÜL MARDİN`DE....

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Doç. Dr. Kudret Kudret Bülbül, Türkiye’ye sığınan Suriyelilere yapılan yardımların Türkiye’nin misafirperverliğini gösterdiğini söyleyerek, “Milletimiz, Suriyeliler için çok büyük özveride bulunuyor." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ı makamında ziyaret etti.

YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, YTB desteğiyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki çeşitli kamplarda Türkçe eğitimi gören Suriyeli öğrencileri ziyaret etmek üzere Güneydoğu illerinde ziyaretler gerçekleştiriyor. Bölgeye ziyareti sırasında önce Kilis’e giden Başkan Kudret Bülbül, Vali Süleyman Tapsız’dan Suriyeli sığınmacıların durumu hakkında bilgi aldı. Daha Elbeyli kampına geçen Başkan Kudret Bülbül, savaş mağduru Suriyeliler ve Türkçe kursu öğrencileriyle buluştu. Daha sonra Gaziantep’e geçen Başkan Kudret Bülbül, Kilis ve Gaziantep’teki kamplarda Türkçe öğrenimini başarıyla tamamlayan öğrencilerle iftar sofrasında bir araya geldi.

Gaziantep ziyaretinden sonra Beraberindeki heyet ile birlikte Mardin'e gelen YTB Başkanı,Mardin'de ilk olarak Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Ahmet Ağırakçe ile görüşme yaptı. 

Başkan Bülbül ve beraberindeki heyet Mardin’de ilk olarak Türkiye'ye dünyanın her tarafından Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nca getirilen öğrencilerin Mardin'de eğitim alabilmeleri için Artuklu Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Ahmet Ağırakçe ile ile görüştü.

       Başkan Bülbül ve beraberindeki heyet Artuklu Üniversitesi   ziyaretinin ardından Mardin Valisi Ömer Faruk  Koçak’ı Tarihi Valilik binasında ziyaret edip kısa bir görüşme yaptı.Karşılıklı görüş alışverişi ve bilgilendirme niteliği taşıyan görüşmenin ardından Vali Koçak, Başkan Bülbül’e ziyaretten dolayı teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

      Valilik ziyaretinden sonra  Başkan Bülbül ve beraberindeki heyet yurt dışından gelen Süryanilerle iftar programına katılmak üzere Midyat'a gitti

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 

 


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00