YSK BAŞKANI SADİ GÜVEN SON NOKTAYI KOYDU

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, Suriyeli sığınmacıların oy kullanıp kullanamayacaklarıyla ilgili olarak Türkiye'de 6 aydan fazla ikamet edenlere 99” ile başlayan T.C. kimlik numaralı kimlikler veriliyor. Bu numaralar seçmen sisteminde elendiğ

Gündem 17.12.2013 20:21:05 0
YSK BAŞKANI SADİ GÜVEN  SON NOKTAYI KOYDU

Okan Üniversitesi’nde düzenlenen “Türkiye’de Seçimler ve Yüksek Seçim Kurulu” başlıklı konferansa katılan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, Suriyeli sığınmacıların oy kullanıp kullanamayacaklarıyla ilgili olarak “Türkiye’de 6 aydan fazla ikamet edenlere “99” ile başlayan T.C. kimlik numaralı kimlikler veriliyor. Bu numaralar seçmen sisteminde elendiği ve sığınmacılar vatandaş olmadıkları için kesinlikle oy kullanamayacaklar” diye konuştu.

 Okan Üniversitesi’nin Tuzla Kampüsü’nde düzenlenen “Türkiye’de Seçimler ve Yüksek Seçim Kurulu” başlıklı konferansa, YSK Seçmen Kütüğü Genel Müdürü Ayhan Okurer ve YSK İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Harun Özkan ile birlikte katılan YSK Başkanı Sadi Güven, bugüne kadar hiçbir üniversiteye gitmediğini, öğrenciler aracılığıyla kamuoyunun kafasındaki sorulara cevap vermek istediğini söyledi. Çok yoğun bir seçim dönemine girildiğini belirten Güven, önümüzdeki Yerel, Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sağlıklı tamamlanabilmesi için çok yoğun çalıştıklarını söyledi.

 “İlçe Seçim Kurulu Müdürleri hayal ettiğim eğitim seviyesinde değil”

YSK’da en çok oy almış 4 siyasi partinin temsilcisinin bulunduğunu belirten Sadi Güven, “Bu üyeler tüm toplantılarımıza katılabiliyorlar. Sadece oy kullanamıyorlar. Oy kullanamamaları kurumun siyasallaşmaması adına önemli” dedi. İlçe Seçim Kurulu müdürlerinin hayal ettiği eğitim seviyesine ulaşmadıklarını belirten Güven, “Hayalim, en az yüksekokul mezunu olmaları” diye konuştu.

 “Seçim sandıkları engelli seçmenlerin ayağına gidecek”

Engelli vatandaşlarımıza ciddi manada haksızlık edildiğini belirten Sadi Güven, “Türkiye’de bilinenden daha fazla engelli vatandaşımız var. Yatalak olup da oy kullanamayan seçmenlerin ileride ayaklarına sandık götürüp oy kullanmalarını sağlamaya yönelik çalışmalarımız var” dedi. Güven, yaşlı bakım evlerinin bulundukları yerlerde de sandık kurulacağını söyledi.

 “600 bin kişi, seçmen kütüğüne kayıtlı değil”

Seçim sonuçlarının elektronik ortamda toplandığını ve müdahale edilmesinin mümkün olmadığını belirten Sadi Güven, “Sandık kurullarında siyasi parti temsilcilerine tutanaklar imzalatılıyor ve kendilerine teslim ediliyor. Hangi sandıkta ne kadar oy çıktığı elektronik ortamda da kayıt altında. Bunların değiştirilmesi mümkün değil” dedi. Adres beyanına göre seçmen listelerinin belirlendiğini belirten Güven, buna rağmen 600 bin kişinin seçmen kütüğüne kayıtlı olmadığını söyledi.  Konuşmaların ardından Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, YSK Başkanı Sadi Güven’e teşekkür plaketi takdim etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI

HABER-ABDULLAH ORTAÇ


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04