YRP GENEL BAŞKANI FATİH ERDOĞAN;'AŞI DAYATMASI FAŞİST BİR DAYATMADIR'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan:'' Sn. Sağlık Bakanı’nın “aşı olmayanlar düzenli olarak PCR testi yaptıracak” açıklaması da talihsiz ve aşı olmaya zorlayıcı bir açıklama olmuştur.''Dedi.

Siyaset 30.08.2021 10:36:00 0
YRP GENEL BAŞKANI FATİH ERDOĞAN;

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yaptığı açıklamada "Yeniden Refah Partisi olarak; aşı olmak istemeyenleri dolaylı olarak da olsa aşı olmaya zorlayan zorunlu PCR testi genelgesinin iptali için önümüzdeki hafta içinde Danıştay’a resmi başvuruda bulunacağız." dedi.

 

 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 'Güçlü Lider Güçlü Kadro İktidara Yürüyüş Toplantısı' temalı 2. İlçe Başkanları Eğitim Toplantımızın öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

 Memurun Yüzü Yeniden Refah İktidarında Gülecek

Açıklamasının başında memur ve memur emeklilerinin maaşlarına  yapılacak zam oranına değinen Genel Başkanımız,  verilen zammın gerçek enflasyon rakamlarının çok altında olduğunu, bu zam oranlarıyla milyonlarca memur ve emeklimizin her zaman olduğu gibi 2022 yılında da yoksulluğa mahkum edileceğini, memur ve emeklilerin yüzünün ancak işbaşına gelir gelmez maaşlarına yapılacak 'yüzde 50 zamla' işe başlayacak olan Yeniden Refah iktidarında güleceğini belirtti.

 

 Açıklanan Fındık Fiyatları Üreticiyi Hayal Kırıklığına Uğrattı

 

Açıklanan fındık fiyatlarının üreticide hayal kırıklığına sebep olduğunu vurgulayan Genel Başkanımız Erbakan "Ülkemiz dünya fındık üretiminin yaklaşık %70’ini tek başına üretmektedir. Dünyadaki en büyük üretici ve en büyük ihracatçı konumunda olan Türkiye’nin, fındık fiyatını çok daha yüksek tutarak ülke üreticisini korumak yerine, diğer ülkelere ucuz hammadde olarak satmasının bir mantığı yoktur. Dünyada tekel üretici noktasında olduğumuz, rekabet gücümüzle hiçbir ülkenin baş edemeyeceği bir üründe üreticimizin kaderini adeta yabancı sermayenin insafına terk etme garabetinden ne zaman kurtulacağız?" dedi.

 

 Zorunlu Aşı Dayatması Bilimsel Değil Faşist Bir Uygulamadır

 

En önemli gündem maddesi Covid-19 salgınına ilişkin açıklamasında ise Nobel Ödüllü Fransız virolog Profesör Luc Montagnier Covid-19 virüsünün laboratuarda üretildiği sözüne atıf yapan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, Coronavirüs ve sözde aşıları konusunda şüphelerinin artarak devam ettiğini belirtti: "Anlaşılmaktadır ki, virüs aşının yapılabilmesi için ortaya atılmış bir araçtır. Temel hedef tüm insanlığın aşılanmasıdır ve bu aşıların yıllar içinde ne gibi sonuçlara yol açacağı da bilinmemektedir. Ortada AŞI DEĞİL, AŞI ADAYLARI vardır. Faz aşamaları tamamlanmamış, ruhsatları yok, üretici firma ve Sağlık Bakanlığı dahil kimsenin sorumluluğunu almadığı bu aşıların milyonlarca insana adeta zorla yapılması, hem tıbbi açıdan hem hukuki açıdan mahzurludur. İçeriğini bilmediğiniz ve sonuçlarından emin olmadığınız bir tedaviyi veya bir aşıyı hastaya dayatamazsınız. Böyle bir uygulama bilimsel değil faşist bir uygulamadır ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne ayrıca bizim Anayasamıza da aykırı bir durumdur. Her bireyin tedaviyi reddetme hakkı olduğu gibi, aşı olmayı reddetme hakkı da vardır ve buna saygı duyulmalıdır."

 

Aşı Karşıtı Değiliz, Şüpheli Aşı Adaylarının Zorla Dayatılmasına Karşıyız

 

Aşı karşıtı olmadığımızı üstüne basa basa vurgulayan Genel Başkanımız, "Biz asla aşı karşıtı değiliz, biz "aşı adayı" olan ruhsatsız sıvıların insanlara adeta zorla uygulanmasına karşıyız.  Örneğin herkes Zatürre aşısı yaptırabilir, zira ruhsatlıdır ve gerekli tüm faz çalışmalarına sahip bir aşıdır. Bu noktada Sn. Sağlık Bakanı’nın “aşı olmayanlar düzenli olarak PCR testi yaptıracak” açıklaması da talihsiz ve aşı olmaya zorlayıcı bir açıklama olmuştur. Madem aşı olmuyorsun, öyleyse 2 günde bir gidip sıraya girip test yaptıracaksın, bu şekilde hayat bir süre sonra çekilmez hale gelecek ve sonunda pes edip, aşı olup kurtulayım noktasına geleceksin. Dolaylı da olsa, aşı olmaya zorlayıcı bu gibi dayatmalara karşıyız” şeklinde konuştu.

 

'Zorunlu PCR Testi Genelgesinin İptali İçin Danıştay'a Başvuracağız' 

 

"Madem aşılama bulaşı önlüyor, öyleyse aşı olanları korumak adına olmayanlardan neden PCR testi isteniyor?" sorusunu yönelten Genel Başkanımız açıklamasına şöyle devam etti: “Aşı bulaşı önlemiyorsa neden milyonlarca insanımıza defalarca aşı yapıyoruz? Diğer taraftan bu PCR Testi kararının uygulanması da mümkün değildir. Zira aşılanmayı tercih etmeyen 21 milyon insanı 48 saatte bir PCR testine tabi tutmanız halinde, siz ülke olarak her ay 200 milyonun üzerinde, (günde 10 milyona yakın) PCR testi yapmak durumundasınız ki bu, imkânsızdır. Tüm bu gerçekler ışığında, Yeniden Refah Partisi olarak; bu yanlıştan dönülmesi, aşı olmak istemeyen insanlarımızın dolaylı olarak da olsa aşıya zorlanmaması için, İçişleri Bakanlığı’nın 81 İlin valiliklerine gönderdiği, aşı olmayanları 2 günde bir PCR testine mecbur bırakan genelgesinin iptali için önümüzdeki hafta içinde Danıştay’a resmi başvuruda bulunacağız."dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 

 

 


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00