YRP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DOĞAN BEKİN:'PARTİMİZ 31 MART SEÇİMLERİNDE 3.PARTİ OLDU'

YRP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin 31 Mart 2024 Mahalli seçimlerine yönelik yaptığı değerlendirmede; '' 31 Mart Mahalli Seçimlerinde milletimizin büyük teveccühü ile Türkiye Partisi olduk''Dedi.

Mardin 3.04.2024 21:45:00 0
YRP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DOĞAN BEKİN:

YRP Genel Başkan Yardımcısı  ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin 31 Mart 2024 Mahalli seçimlerine yönelik yaptığı değerlendirmede; '' 31 Mart Mahalli Seçimlerinde milletimizin büyük teveccühü ile Türkiye Partisi olduk''Dedi.

 

YRP Genel Başkan Yardımcısı  ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin TBMM'de yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

 

‘’31 Mart 2024 Mahalli seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

Bu seçimde Yeniden Refah Partimize yönelik tüm algı operasyonlarına, baskılara, engellemelere, manipülasyonlara, itibar suikastlarına rağmen Milletimizin sağduyulu yaklaşımı ve teveccühü ile Türkiye’nin üçüncü partisi konumuna gelmemiz hiç şüphesiz ‘Rantçı, Örgütçü ve Heykelci Belediyecilik’ yerine, kavramsal çerçevesini ‘Ahlaklı Belediyecilik’ anlayışlı politika ile oluşturduğumuz yol haritamızın toplumumuz tarafından büyük ilgi, teveccüh ve kabul görmesi sonucu olmuştur.

Bu cümleden olarak Yeniden Refah Partisi, iki kutuplu siyasi anlayışı amaçlayan ve bu seçime giren diğer partileri ötekileştirmeye ve siyaseten yok saymaya çalışan anlayışa da çoğulculuk adına en güzel cevabı vermiş oldu.

Ülkemizde işsizliğin artması, ekonomik darboğazın milyonlarca kişiyi derinden etkilemesi, satın alma gücünün giderek gerilemesi, yoksulluğun daha geniş bir kesimi kapsaması, emekli ve dar gelirli kesimin büyük oranda açlık ve yoksulluk sınırında olması ister istemez milletimizin iktidara olan güveninin büyük ölçüde zedelenmesine neden olmuştur.

Bu bağlamda, uygulanan yanlış politikalar sonucu önü alınamaz israf ve savurganlıklar mali disiplinin ortadan kalkmasına ve belediyelerin borç batağına saplanmasına neden olmuş oldu.

AK Partili belediyelerin bor sarmalından dolayı yüz yüze kaldıkları büyük açmazlar ve belediye borçlarının üstesinden nasıl kalkılabileceğine dair kurtuluş reçetelerinin ortaya konulamaması, buna mukabil geleceğe yönelik paradoksal yaklaşımlı yeni hizmet vaatlerinin ise adeta uçan halı niteliğinde olması büyük güven açmasının ortaya çıkmasına neden olmuş oldu.

İşte bu aşamada, ortaya koyduğu sağlam çözüm politikaları, kucaklayıcı, birleştirici politikalar ile 85 milyonu kardeş gören anlayışla bir bakıma milletimizin sığınabileceği önemli bir limana dönüşen Yeniden Refah Partimiz, 31 Mart Mahalli Seçimlerinde milletimizin büyük teveccühü ile Türkiye Partisi olmuş oldu.

Sonuç olarak, AK Parti 2 Milyar 658 milyon, CHP 1 Milyar 892 milyon, İYİ Parti 722 milyon, DEM Parti 658 milyon hazine yardımları almaları karşısında çok dar bir bütçe ve zor şartlarda seçim kampanyasını yürüten Yeniden Refah Partisinin bu zor şartlarda elde ettiği başarı hiçbir şekilde küçümsenemez.

Değerli Basın Mensupları;

Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak % 55 oyla seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan’ın “memnu haklarının geri alınması” üzerine mazbatanın %27 oy alan AK Parti adayı Abdulahat Arvas’a verilmesi konusunda Van İl Seçim Kurulu’nun Abdullah Zeydan’ın 298 sayılı kanunun 130. Maddesinde öngörülen süreler içerisinde tespit edildiği iddiası ile seçilme yeterliliği olmadığından seçilmemiş sayılmasına karar verilmesi üzerine eğer varsa hukuki bir maddi hatanın Yüksek Seçim Kurulu tarafından ele alınarak en kısa sürede düzeltilmesi Milli İrade gereği Van halkının iradesinin tecellisi yönünde büyük önem arz etmektedir.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00