700 YIL SONRA KASIMİYE MEDRESESİNDE TERAVİH SEVİNCİ

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Teravih namazları Kasımiye Medresesi'nde kılınacağını müjdeledi.

Mardin 27.06.2014 20:27:51 0
700 YIL SONRA KASIMİYE MEDRESESİNDE TERAVİH SEVİNCİ

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Teravih namazları Kasımiye Medresesi’nde kılınacağını müjdeledi. 

Mardin Müftülüğü Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı. Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, yaklaşan Ramazan ayı için gereken hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Mardin Müftülüğünde din görevliler ve ilçe müftüleri ile birlikte Ramazan hazırlıklarının son durumunu değerlendiren İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun Mardin’de bütün Camilerin Ramazan ayına hazır olduğunu açıkladı.

Coşkun Ramazandan önce Mardin’e yeni atama yapıldığını camilerin boş kadrolarının doldurulduğunu 1101 camide 1058 görevli ile ramazanı en güzel şekilde geçirecek bütün hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Coşkun, 2014 yılı Ramazan ayına yaklaşmış olmanın mutluluğunu hissettiklerini belirtti. 27 Haziran Cuma günü kılınacak ilk teravih namazının ardından 28 Haziran Cumartesi günü tutulacak ilk oruç ile bu bereketli iklime girmiş olacaklarını kaydeden Müftü Coşkun; “ Bu yılki ‘Ramazan temasının ‘Hiç Kimse, Kimsesiz kalmasın bu Ramazan ve her zaman’ olduğunu belirtti. “ Bu tema ile toplumun birlik ve beraberliğine vurgu yapılacak yardımlaşma ve dayanışma bilincinin artırılması için etkinlikler düzenlenecektir. Vatandaşlarımızın dini konulardaki soru ve sorunları ile ilgili sürekli olarak destek vermek amacıyla müftülüğümüzde kurulu bulunan Alo 190 ya da 212 74 77 Dini Danışma Çağrı Merkezi 09.00-23.00 saatleri arasında hizmet verecektir.

Kardeş il seçilen Diyarbakır, Müftülüğü ile karşılıklı olarak vaaz ve irşad programları yapılacak ve Mahalli radyo ve televizyonlarda çeşitli programlar düzenlenecektir” dedi.

“CAMİLERDE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER  DÜZENLENECEK”

Ramazan ayı için camilerde de çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini anlatan Coşkun, Camilerin temizliğinin yapıldığını, camilerin ses sistemlerini de yenilediklerini ifade etti. Kadir Gecesi’nde Ulu Camiinde Sakal-ı Şerifi ziyarete açılması, Vaaz ve irşat programlarının toplumun her kesimine ulaşabilmesi için bütün camilerde vaaz programları yapılacağını, Camilerde kadınların en uygun şartlarda huzur içerisinde ibadetlerini yapabilmeleri için gerekli tedbirlerin alındığını, engellilerin gelebilecekleri camilerde gerekli çalışmalar yapıldığını açıkladı.

Coşkun Ayrıca; “Çocukların camiye ve cemaate gelmeleri konusunda teşviklerde bulunacağız. Camiler Kadir Gecesi’nde sabah namazına kadar açık kalacak. Tüm camilerimizde mukabele programları düzenlenecektir. Merkez ve köy camilerinin hepsinde mukabele okunacak.” Dedi. Bu yılki fitre miktarının 10.00 TL olarak belirlendiğini bildiren Coşkun; “Tüm bunların yanında Ramazanı en güzel şekliyle yaşamak ve halkımızı Ramazanın kutsal atmosferinden faydalanmaları için çeşitli sosyal faaliyetlerimizde olacaktır” dedi.

MARDİN HALKINA KASIMİYE MÜJDESİ

Dursun Ali Coşkun geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Teravih namazları Kasımiye Medresesi’nde kılınacağını müjdeledi. Kasımiye Medresesi’nde teravih namazlarının kılınabilmesi için bütün hazırlıkların tamamlandığı, Mardinli hemşerilerimizin diledikleri takdirde teravih namazlarını Ramazan ayı boyunca Kasımiye Medresesinin o kutsal ikliminde kılabileceklerini söyledi.

 

``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00