YÖK Üyesi Prof. Dr. Karaman Kasımiye Medresesi ve Tarihi Uygulama Otelini Ziyaret Etti

Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman eski Mardin’de yer alan Mardin Artuklu üniversitesi yerleşkelerini ziyaret etti.

Mardin 6.05.2024 13:14:00 0
YÖK Üyesi Prof. Dr. Karaman Kasımiye Medresesi  ve Tarihi Uygulama Otelini Ziyaret Etti

Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman eski Mardin’de yer alan Mardin Artuklu üniversitesi  yerleşkelerini   ziyaret etti.

Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman,Mardin Artuklu Üniversitesi  kampüs ziyaretinin ardından eski Mardin’de bulunan eğitim ve ziyaret merkezi olarak ta kullanılan  Artuklu dönemi mimarisi Kasımiye Medresesi ile Artuklu Üniversitesine bağlı Turizm Fakültesi uygulama oteli olarak kullanılan Mardin’in eski yapılarından Tarihi Şahtana Konağını ziyaret etti.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ile birlikte Kasımiye Medresesi ve Uygulama otelini ziyaret eden Karaman, bu yapıların kullanım alanları ve tarihleriyle ilgili bilgiler de aldı.

 

Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman,  Mardin Artuklu Üniversitesi ,Geleneksel El Sanatçısı Nesrin Cihaner tarafından hazırlanan ve Tarihi Uygulama otelimiz terasında sergilenen VAV’dan Esintiler adlı Resim Sergisini de gezdi.

Prof. Dr. Karaman, 28 adet tablonun sergilendiği VAV’dan minyatür esintiler temalı sergiyle ilgili Geleneksel El Sanatçısı  Nesrin Cihaner’den bilgiler aldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04