Yılmaz: Halk oylamasında çıkacak `evet` Türkiye`nin kalkınması için önemli

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin İl Başkan Yardımcısı ve İl Başkan Danışmanı Murat Yılmaz, 16 Nisan`da yapılacak halk oylamasının Türkiye`nin kalkınması için önemli olduğunu söyledi.

14.04.2017 15:41:18 0
Yılmaz: Halk oylamasında çıkacak `evet` Türkiye`nin kalkınması için önemli

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin İl Başkan Yardımcısı ve İl Başkan Danışmanı Murat Yılmaz, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının Türkiye'nin kalkınması için önemli olduğunu söyledi.

 

16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı sistemi halk oylaması için Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, İl Başkanı Cesim Ercik ve teşkilat görevlileri ile birlikte mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev gezdikleri bilgisini veren Yılmaz, ülkenin daha hızlı büyüyerek kalkınmak zorunda olduğuna işaret etti.

 

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ülkemiz, milletimiz, halkımız, demokrasimiz için çok önemli bir fırsat" diyen Yılmaz "Eğer biz ülkemizin çok güçlü olmasını, dünyada söz sahibi olmasını istiyorsak, bu anayasa değişikliğine 'evet' demeliyiz" ifadesini kullandı.

 

Yeni anayasayla birlikte hükümetin yasama faaliyeti yetkilerinin meclise verileceğinin vurgulayan Yılmaz şöyle devam etti:

 

"Ağır aksak yürüyen, doğru dürüst çalışmayan bu parlamenter sistem darbeler üretti. Vesayet organları üretti. Vesayetçiler ortaya koydu. Artık 'evet' diyerek darbecileri, vesayetçileri, koalisyon dönemlerini, o kaos, kriz dönemlerini bir kenara atmamız lazım. Türkiye'de kalıcı bir siyasi istikrar olmazsa, ekonomik istikrar da olmaz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ülkemize kalıcı istikrar getirecektir."

 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10322,45%0,52
  • DOLAR

    32,21% -0,09
  • EURO

    34,73% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2450,52% 0,76
  • Ç. ALTIN

    3942,86% 1,69