YEŞİLLİ İLÇESİNDE 3 TON YÜKLÜ ARACI BIRAKIP KAÇAN 2 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Mardin ili Yeşilli İlçesi`nde 2 gün önce gece saatlerinde 3 ton bomba yükledikleri minibüsle eylem yapmayı planlayan, daha sonra bombalı aracı bırakarak kaçmak zorunda kalan 2 PKK`lı terörist, Ömerli İlçesi yakınlarında güvenlik güçleriyle girdikleri çatı

Mardin 14.04.2016 15:05:32 0
YEŞİLLİ İLÇESİNDE 3 TON YÜKLÜ ARACI BIRAKIP KAÇAN 2 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Mardin ili Yeşilli İlçesi'nde 2 gün önce gece saatlerinde 3 ton bomba yükledikleri minibüsle eylem yapmayı planlayan, daha sonra bombalı aracı bırakarak kaçmak zorunda kalan 2 PKK'lı terörist, Ömerli İlçesi yakınlarında güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölü olarak  ele geçirildi.

Yeşilli İlçesinde, önceki gece saatlerinde Emniyet Müdürlüğü'nün önünden geçen bir minibüsten şüphelenen, "dur" ihtarında bulunmuş, ihtara uymayarak kaçan araç polis ekipleri tarafından takibe alındı.

Polis durmayan aracın lastiklerine ateş etti, ama teröristler uzun süre patlak tekerleklerle kaçmaya çalıştı. Daha sonra Ömerli İlçesi yol ayırımında  yüklü minibüsü terkeden 2 terörist, karanlıktan da yararlanarak kaçtı.

Polis ekipleri, terk edilen minibüste yaptıkları aramada, 3 ton bomba buldu ve bomba uzmanları tarafından yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından etkisiz hale getirildi.

Kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla aynı gün geniş çaplı operasyon başlatıldı. Dün gece kaçan 2 PKK'lının izini bulan güvenlik güçleri, Ömerli İlçesi kırsalında 2 teröristin bulunduğu alanı çembere aldı. Çemberi daraltan güvenlik güçleri 2 teröristi, çatışma sonunda ölü olarak ele geçirdi.

Mardin Valiliği konuya ilikkin yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle:

''Ömerli İlçemizde 13 Nisan 2016 Çarşamba günü İlçe Jandarma Komutanlığımızca yapılan devriye esnasında güvenlik güçlerimize karşı Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca silahlı saldırı girişiminde bulunulmuş olup, çıkan çatışmada 2 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir.

 Ölü olarak ele geçirilen (2) Bölücü Terör Örgütü mensubunun üzerinden (2) adet kaleşnikof piyade tüfeği (9) adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, iki adet patlamamış el bombası ve 240 adet kaleşnikof  piyade tüfeği fişeği ele geçirilmişti.

 Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik faaliyetlerin kararlılıkla devam edeceği kamuoyuna saygı ile duyurulur.''Denildi.

 

MARDİN(AHA)


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78