YEŞİLLİ BELEDİYE BAŞKANI DEMİR EN BÜYÜK HAYALIM DEDİĞİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ GAZETECİLERE ANLATTI

Mardin`in Yeşilli ilçesinin başarılı Belediye Başkanı Hayrettin Demir ``Em Büyük Hayalim``Dediği ve Güneydoğuda ilk kez uygulanan Kentsel Dönüşümü Mardin`de görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarına anlattı.

Mardin 28.07.2018 13:23:18 0
YEŞİLLİ BELEDİYE BAŞKANI DEMİR  EN BÜYÜK HAYALIM DEDİĞİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ GAZETECİLERE ANLATTI

Mardin'in Yeşilli ilçesinin başarılı Belediye Başkanı Hayrettin Demir ''En Büyük Hayalim''Dediği ve Güneydoğuda ilk kez uygulanan Kentsel Dönüşümü Mardin'de görev yapan yerel ve ulusal  basın mensuplarına anlattı.

 

Sabah saatlerinde Yeşilli ilçesinde bulunan Özsüt Cafe'de gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda  bir araya gelen Yeşilli ilçe Belediye başkanı Hayrettin Demir,Mardin Basın ilan Kurumu Müdürü Adnan Günbegi'nin de hazır bulunduğu kahvaltılı toplantıda Yeşilli ilçesi  Gül ve Tepebaşı mahallelerinde   yürütülen Kentsel dönüşüm çalışmaları ve yaşanan sorunları anlattı.

 

Basın mensuplarına Yeşilli ilçesi   Gül ve Tepebaşı mahallelerinde uygulanmakta olan Kentsel Dönüşüm ile ilgili bilgiler sunan Başakan Demir;'' Yeşilli ilçesinde ve Güneydoğuda ilk kez bize nasip olan Kantsel dönüşüm uygulaması  Eski Yeşilli,yeni Yeşilli ortaya çıktğı zaman asıl biz kendimizi rahat ta hıssedeceğiz''Dedi

 

Başkan Demir:''Geniş yolları,Modern aydınlatmaları,parkların yeşili ile bütünleşeceği ,sosyal ve kültğrel alanlarının olacağı bir ilçe ye doğru hızla yol aldıklarını belirterek,Kentsel dönüşümün zamanında bitirilmesi için,Engelleri aşmaya son hızla devam ettiklerini ancak bazı kişilerin Yeşillide bazı vatandaşların akıllarını çeldiklerini ve neden Kentsel Dönüşümün Bakanlık tarafından değil de Yeşilli Belediyesi tarafından yapıldığı yönünde eleştiriler yöneltildiğini belirterek,Kentsel dönüşümün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından projelendirildiğini ve Finansal desteğinin sağlandığını hayat geçirmek üzere de Yeşilli Belediyesinin çalışma yürüttüğünü belirterek bütün çabanın Yeşillili vartandaşların daha rahat bir yaşam,rahat ulaşım ve insanca bir Yaşama  kavuşması  için çaba harcadıklarını söyledi.

 

 

Yeşilli’ye ve Yeşilililere yakışır, kaliteli, sosyal donatı alanlarıyla tercih edilen bir semt oluşturmak amacıyla harekete geçtiklerini belirten Yeşilli Belediyesi, Gül ve Tepebaşı Mahallelerinde riskli ve harap  binaların yıkımını gerçekleştirerek  bölgede modern binaları yükseltmeyi hedefliyor.

 

Başkan Demir konuşmasına  devamla  :''Yeşilli ilçesinde  yürütülen kentsel dönüşüm Mardin merkez ilçesi olma yolunda bütün Yeşilli'nin her tarafına yayılacak geniş ve düzenli çarşılarımız olacak olacak . Dar ve çarpık yapıları ortadan kaldırırken şehrin mozayiğini halkımıza sunmak için bakanlığımızın öncülüğünde Bismillah dedik .kentsel dönüşüm uygulaması mutlak surette geniş bir alana yaymak suretiyle meydan sonrası geniş bir yelpazeyle devam edecek ve yayılacak bir şehrin girişiyle sonuna kadar mükemmel ve yaşanır bir yeşilli mimarisini beraber kuracağız''diye devam etti.

 

 
Yeşilli  Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, Yeşilli için hayati önem taşıdığını belirten Başkan Hayrettin Demir , “Tek amacım Yeşilli ’de harap ve riskli binaları tarihe gömmek.  Yeşillili Vatandaşlarımızla da görüşmelerimizi yaptık. Onları bulundukları yerde ev sahibi yapmak istiyoruz. En kısa sürede İnşallah tapu teslim törenini de hep beraber, güle oynaya yapacağız” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/YEŞİLLİ


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19