YEŞİLAY LİSELER ARASI MÜNAZARA TURNUVASI’NIN GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGE FİNALİ TAMAMLANDI!

Yeşilay’ın T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ve Vakıf Katılım Bankası iş birliğiyle Türkiye genelinde düzenlediği Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası’nın Güneydoğu Anadolu Bölge Finali düzenlendi.

Güneydoğu Bölge Haberleri 29.04.2024 15:18:00 0
YEŞİLAY LİSELER ARASI MÜNAZARA TURNUVASI’NIN  GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGE FİNALİ TAMAMLANDI!

Yeşilay’ın T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ve Vakıf Katılım Bankası iş birliğiyle Türkiye genelinde düzenlediği Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası’nın Güneydoğu Anadolu Bölge Finali düzenlendi.

 

Yeşilay’da münazara geleneği tüm hızıyla sürüyor. 2022 yılında ilki, bu sene ise üçüncüsü düzenlenen Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası, gençler ile her türlü bağımlılık arasında kalın bir duvar örüyor. Dokuz final şampiyonasından oluşan turnuvada, 7 bini aşkın öğrenci, danışman öğretmenleriyle beraber bağımlılıklarla mücadele için yarışıyor.

 

Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası’nın Güneydoğu Anadolu Bölge Finali, 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi Konferans Salonu’nda, 25 Nisan’da gerçekleşti. Prof. Dr. Abdulkadir Karahan Fen Lisesi, Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi, Molla Gürani Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Necip Fazıl Kısakürek Fen Lisesinden 8 öğrencinin katıldığı turnuvanın şampiyonları, Necip Fazıl Kısakürek Fen Lisesinden Arda Yıldırım ve Muhammed Argeş Alagöz oldular. Güneydoğu Anadolu Bölge Finali’nde takımların sorumlusu olarak 4 öğretmen yer aldı. Turnuvanın en iyi konuşmacısı ise Prof. Dr. Abdülkadir Karahan Fen Lisesi’nden Çiya Siyahhan oldu. 

 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü M. Nurullah Atalan’ın da katıldığı ödül töreninde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Feray Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına bölge finallerine kalmayı başaran öğrencilere bisiklet armağan etti.   

 

Gaziantep Yeşilay Şube Başkanı Haluk Şen, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Gençlerin bağımlılıklara karşı farkındalıklarını artırmak amacıyla düzenlediğimiz turnuvanın, öğrencilerin eleştirel düşünme, sorgulama, hızlı karar alma becerilerini artırmasını ve gençlerin edindikleri bu becerilerle bağımlılıklarla ilgili risklere karşı kendilerini korumalarını sağlamasını hedefliyoruz.”

 

Yeşilay gönüllülüğü gençler arasında yaygınlaştırıyor!

Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası ile gençlerin eleştirel düşünme, sorgulama, hızlı karar alma becerileri pekiştiriliyor. Turnuvaya katılan öğrenciler, turnuvadan kısa bir süre önce kendilerine verilen konuları tartışarak entelektüel birikimlerini, hitabet yeteneklerini ve tartışma kabiliyetlerini geliştiriyor. Turnuvanın kazanımları arasında, lise öğrencilerinin münazara sayesinde verimli faaliyetlere katılmaları ve ileride gelişebilecek bağımlılıkların bugünden önlenmesi yer alıyor. Turnuvanın amaçlarından biri de Yeşilay gönüllülüğünün gençler arasında yaygınlaşması.

 

Yeşilay, turnuva kapsamında yurt genelinde münazara tanıtım etkinlikleri, eğitim kampları, öğrenci ve öğretmen eğitimleri düzenledi.  Kamplarda münazara derslerinin yanı sıra uluslararası ilişkiler, ekonomi, hukuk gibi alanlarda turnuvada öğrencilerin karşılarına çıkabilecek konularla ilgili dersler verildi. Yeşilay ders modüllerinde ise genel bağımlılık, sağlıklı yaşam, internetle ilişkili davranışsal bağımlılıklar ve bağımlılığa karşı küresel halk sağlığı politikaları gibi oturumlar düzenlendi. 

 

Büyük final 2- 3 Temmuz’da İstanbul’da

Bölge şampiyonaları final etabına kadar çevrim içi, final etaplarında ise bölgeyi temsilen seçilecek bir ilde yüz yüze gerçekleştirilecek. Bu etaplarda yarı finalist olmaya hak kazanan 80 takımın (160 kişi) ve sorumlu öğretmenlerinin; İstanbul’da düzenlenecek tur karşılaşmaları ve yarı final karşılaşmalarına katılması bekleniyor. 

 

Turnuva Takvimi

Doğu Anadolu Bölge Finali (Van): 2 Mayıs 

Karadeniz Bölge Finali (Ordu): 7 Mayıs

İç Anadolu Bölge Finali (Eskişehir): 9 Mayıs

Akdeniz Bölge Finali (Antalya): 16 Mayıs

Ege Bölge Finali (Denizli): 21 Mayıs 

Ankara-İzmir Bölge Finali (Nevşehir): 23 Mayıs 

Marmara Bölge Finali (Bursa): 5 Haziran

İstanbul Bölge Finali (İstanbul): 10 Haziran

Türkiye Final Şampiyonası (İstanbul): 2-3 Temmuz

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40