YEREL YÖNETİMLERİN EN PRESTİJLİ ÖDÜLÜ LÜLEBURGAZ'DA!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ve Başkan Yardımcısı Leyla Güncer’in katıldığı toplantıda konuşan paydaşlar Lüleburgaz ile birlikte çalışmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

27.02.2021 12:38:00 0
YEREL YÖNETİMLERİN EN PRESTİJLİ ÖDÜLÜ LÜLEBURGAZ

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından 8’nci kez “Yılın Partner Kuruluşu” ödülünü kazanan Lüleburgaz Belediyesi’ne ödülü, korona virüs nedeniyle çevrim içi (online) düzenlenen toplantıyla verildi. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Sekreteri Andreas Kiefer’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıda Lüleburgaz Belediyesi’nin yaptığı sunum büyük takdir topladı. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ve Başkan Yardımcısı Leyla Güncer’in katıldığı toplantıda konuşan paydaşlar Lüleburgaz ile birlikte çalışmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

 

Avrupa’da yerel yönetimler arasında en prestijli ödül olarak geçen, geçtiğimiz yıllara kadar “12 Yıldızlı Şehir” unvanıyla bilinen ve son 2 yıldır “Yılın Partner Kuruluşu” ödülü bir kez daha Lüleburgaz Belediyesi’ne geldi. 2020 yılında “Demokraside Güven İnşa Etmek” temasıyla düzenlenen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nda ve yıl boyunca yaptığı çalışmalarla örnek olan Lüleburgaz Belediyesi,

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından bir kez daha ödüle layık görüldü. Ödül, Başkan Murat Gerenli ve Başkan Yardımcısı Leyla Güncer’in katıldığı çevrim içi toplantıda Lüleburgaz’a verildi.

 

Lüleburgaz’ın sunumuna büyük ilgi

 

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Sekreteri Andreas Kiefer’in karşılama konuşmasını yaptığı toplantıda iyi uygulama olarak gösterilen katılımcı yerel yönetimler tek tek sunum yaptı. 2021-22 temasının da görüşüldüğü toplantıda Lüleburgaz Belediyesi’nin yaptığı yaklaşık 7 dakikalık videonun da içinde olduğu sunum büyük ilgi gördü. Başkan Gerenli ve Başkan Yardımcısı Güncer, Lüleburgaz Belediyesi’nin yerel demokrasinin gelişmesi adına yapılan çalışmalardan Lüleburgaz Belediyesi’nin paydaşlarıyla birlikte gerçekleştirdiği çalışmalara kadar çok sayıda konuyu ele aldı.

 

Lüleburgazla iş birliği mesajı

 

Toplantıda konuşan Kongre Tematik Sözcüleri Bryony Rudkin ve Mihkel Juhkami Lüleburgaz Belediyesi ile çalışmaktan onur duyduklarını dile getirdi. Kongre sözcüleri Lüleburgaz Belediyesi ile iş birliği içinde olmaktan mutluluk duyduklarını, bununla ilerleyen dönemlerde de Lüleburgaz Belediyesi’yle çalışma hevesi içerisinde olduklarını belirtti.

 

En çok ödül alan 2 belediyeden biri

 

Lüleburgaz Belediyesi aldığı bu prestijli ödülle 8’inci kez Yılın Partneri olmaya hak kazanırken, Türkiye’de ödülü en çok alan 2 belediyeden biri oldu. Tüm bunlarla birlikte bu sene Yılın Partneri ödülünü Trakya’da alan tek belediye Lüleburgaz oldu.

 

Başkan Gerenli’den demokrasi vurgusu

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin açılış sunumunu ise Başkan Gerenli yaptı. Sunumda Lüleburgaz’ın tarihçesinden demografik yapısına kadar çok sayıda özelliğini anlatan Başkan Gerenli, Lüleburgaz Belediyesi’nin 2011 yılından beri Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’yle iş birliği içerisinde olduklarını belirtti. Başkan Gerenli, her şeyin sevgiyle başladığı, demokrasi ve hoşgörü kültürünün içselleştirdiği bir kent olduğunu vurguladığı Lüleburgaz’da yapılan çalışmaların her aşamada STK’lar ile paylaşılarak yapıldığını bildirdi. Demokrasinin önemine vurgu yapan Başkan Gerenli, demokrasinin yerelden başladığını ve bu noktada katılımcılığın çok önemli olduğunu söyledi.

 

Güçlü demokrasi sürdürülebilir çevre

 

Geniş katılımla gerçekleşen çevrim içi toplantıda önümüzdeki yılın teması da konuşuldu. Toplantıda önümüzdeki yılın teması olarak güçlü demokrasi ve sürdürülebilir çevre konuları üzerinde duruldu. 2021-2022 yılının teması ilerleyen süreçlerde netlik kazanacak.

 

 

artuklu haber ajansı


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00