Yerel yönetimlerde muhtarların önemi konuşuldu

Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat, vatandaşın sorununu tespit edebilmenin yolunun öncelikle muhtarları dinlemekten geçtiğine dikkat çekerek, şevkle aday olan muhtarların çalışma azminin kırılmaması için özellikle devletin maddi olanakları i

25.02.2017 19:50:44 0
Yerel yönetimlerde muhtarların önemi konuşuldu

Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat, vatandaşın sorununu tespit edebilmenin yolunun öncelikle muhtarları dinlemekten geçtiğine dikkat çekerek, şevkle aday olan muhtarların çalışma azminin kırılmaması için özellikle devletin maddi olanakları iyileştirmesini istedi.

Tüm Mersin Muhtarlar Derneği ve ASTAM ortaklaşa etkinlikte “Yerel yönetimlerde muhtarların rolü” konuşuldu. Dernek binasında gerçekleşen toplantıda; yerel yönetimlerde muhtarların önemine dikkat çekildi.

Vatandaşın muhtara ulaşmasının kolaylığına karşın, sorunların çözümü için geri bildirimlerde sıkıntılar olduğu, bunu çözecek mekanizmanın da yine muhtarlar olduğu ifade edildi.

MUHTARLAR SOSYAL GÜVENCESİNİ CEBİNDEN ÖDÜYOR

Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat, özellikle genç yaştaki muhtarların çalışma şevkini artırmak için daha çok desteklenmeleri gerektiğini belirterek, “Genç muhtarlarımızın hevesini kırmamamız, önlerini açmamız lazım. Topluma hizmet etmek için aday oluyor. Onun hevesini kırmamak, önünü açmak için öncelikle devlet olarak gelir düzeyini düzeltmemiz lazım. İşin püf noktası aslında burası. Bir dönem hevesle aday olup, işe giriyor. Sosyal güvencesi bile kendi cebinden ödenen bir durum var. Vatandaşın sorununu anlamak için önce muhtarı dinlemen lazım” dedi.

Başkan Bolat, muhtarların hak ettiği değeri görmelerinin sağlanacağına olan inancını dile getirdi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00