YENİMAHALLE`DE "KARDEŞ TÜRKÜLER" SÖYLENECEK

Yenimahalle, Kardeş Türkülere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yenimahalle Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Kardeş Türküleri Batıkentliler ile buluşturuyor. Anadolu'da binlerce yıldır söylenen farklı kültürlerin türküleri ile Batıkentl

Belediye Haberleri 26.08.2013 14:05:24 0
YENİMAHALLE`DE


Yenimahalle, Kardeş Türkülere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yenimahalle Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Kardeş Türküleri Batıkentliler ile buluşturuyor. Anadolu’da binlerce yıldır söylenen farklı kültürlerin türküleri ile Batıkentlilere muhteşem bir gece yaşatacak olan Kardeş Türküler, muhteşem bir konsere imza atacak. 

Kardeşçe türküler söylenecek

Yenimahalle Belediyesi, 30 Ağustos Cuma günü, Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesinin 91’inci yıl dönümü nedeniyle yapılan kutlamalar çerçevesinde Kardeş Türküleri konuk ediyor. Batıkent Edip Akbayram Parkı karşısındaki alanda düzenlenecek olan konserde, Anadolu’daki kardeşlik türküleri yankılanacak.

“Kardeşlik içinde bir arada yaşama” ilkesiyle yola çıkan ve Anadolu topraklarında yaşayan farklı kültürlere ait şarkılarla oluşturdukları repertuarları ile beğeni toplayan Kardeş Türküler, birbirinden güzel şarkılarını sevenleriyle paylaşacak.

30 Ağustos birlik ve beraberliğimizin tescilidir

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türkiye’nin yabancı işgalinden kurtuluşunu temsil ettiğini belirterek, “İşgal kuvvetlerinin ülke topraklarını terk etmesi daha sonra da gerçekleşse, 30 Ağustos ülke topraklarının geri alındığı gündür. Ülkemizin yabancı işgalinden kurtulduğu, bağımsızlığımızın savaş meydanında teminat altına alındığı gündür. 30 Ağustos, birlik ve beraberliğimizi, birlikte kardeşçe yaşama isteğimizi en güçlü sesle haykıracağımız gündür” diye konuştu.


Yaşar’dan Kardeş Türküleri söylemeye davet 


Yaşar, Anadolu’nun kültür zenginliğine dikkat çekerek, “Farklı kültürler Anadolu’nun zenginliğidir. Bu zenginliği yaşamak hep bir ağızdan kardeşçe türküler söylemek için tüm hemşerilerimi 30 Ağustos Zafer Bayramı konserimize davet ediyorum” dedi.



HABER:ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00