YENİMAHALLE MAĞDUR KADINLARIN YANINDA

Kadınlara yönelik projelerle örnek bir belediyecilik örneği sergileyen Yenimahalle Belediyesi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi içinde bulunan Kadın Danışma Merkezi ile psikolojik ve fiziksel şiddet gören kadınların yaralarına merhem oluyor.

23.11.2015 12:20:42 0
YENİMAHALLE MAĞDUR KADINLARIN YANINDA

Kadınlara yönelik projelerle örnek bir belediyecilik örneği sergileyen Yenimahalle Belediyesi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi içinde bulunan Kadın Danışma Merkezi ile psikolojik ve fiziksel şiddet gören kadınların yaralarına merhem oluyor.

Şiddet ve şiddetle mücadelede kadınların çözüm arayışlarına destek olmak, psikolojik ve hukuksal danışmanlık, sosyal hizmet uygulamaları, sağlık, istihdam, sosyal hizmet gibi konularda hizmet veren ve bilgilendirme yapan merkez, mağdur kadınların talepleri doğrultusunda, yine belediyenin bünyesinde olan kadın sığınma evine de yerleştiriyor.

Sadece kadınlara değil çocuklara da hizmet veriliyor

Evliliklerde yaşanan sorunlarda en çok etkilenen bireyler olan çocukları da unutmayan belediye, bu süreçte çocukların etkilenme oranını en aza indirgemek için annelerle birlikte çocuklarına da danışmanlık hizmeti veriyor.

Sosyal hizmet alanında merkeze başvuran kadınlar için bireysel destek planlarını hazırladıklarını ve bu planların uygulanmasını yaptıklarını belirten Sosyal Hizmet Uzmanı Begüm Turğut, “Sığınma evinde kalan ve sığınma evinden ayrılan kadınlara, meslek edinmeleri, sağlık ve hukuki sorunlarını çözmeleri konularında danışmanlık vererek, ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişim kurmalarına yardımcı oluyoruz. Bizlere 332 08 71 ve 335 22 96 telefon numaralarından ulaşabilirler. Telefonla yapılan başvuruları da değerlendiriyoruz. Amacımız mağdur kadınlarımıza destek olmak, yaşadıkları travmadan bir an önce kurtulmalarını ve normal hayata dönmelerini sağlamak” dedi.

“Kadınlarımıza yapılan her türlü şiddetin karşısındayız”

Merkezde görev yapan kurum psikoloğu Zehra Ülger ise Kadına şiddetin sadece fiziksel müdahale ile sınırlı olmadığı belirti.

Halk arasında kadına şiddet denildiği zaman, kadının sadece fiziksel şiddete maruz kaldığının düşünüldüğünü söyleyen Ülger, “Oysa şiddet sadece fiziksel olarak değil, sözel ve duygusal şiddet olarak da ciddi birer sorun olarak karşımıza çıkıyor. Yüksek sesle bağırmak, iğneleyici sözler söylemek, kendini kötü hissettiren laf ve cümlelerin kullanılması da şiddete giriyor. Bu şekilde sözel şiddet uygulayan kişi, her şeyden önce kadının kendine olan özgüvenini yitirmesini sağlıyor. Ancak ne yazık ki, kadınlarımızın çoğu bu sözel şiddetle yüzleşmek bile istemiyorlar. Bizler onlar için elimizde gelen her şeyi yapıyoruz. Kadınlarımıza yapılan her türlü şiddetin karşısındayız” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04