YENİ SINAV SİSTEMİNİN DETAYLARI

Dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi merkezi gerçekleştirilecek.

Resmi İlan 6.09.2013 11:32:56 0
YENİ SINAV SİSTEMİNİN DETAYLARI

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bakanlığın Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü stüdyosunda gerçekleştirilen lise öğretmenlerine yönelik Fatih Projesi eğitimi açılış programına katıldı.

Programda yeni eğitim öğretim döneminde gerçekleştirilecek yeni sınav sistemi ile ilgili konuşan Nabi Avcı,  “Merkezi sistemi kaldırıyoruz. Okul ve sınıf kazanımlarını arttırıyoruz." diyerek bu yeni sistemle okula alternatif kurumlara artık ihtiyaç kalmayacağını açıkladı.

Yeni sistem getirmiyoruz

Güncellenen sistemle çocukları rahatlatmayı hedeflediklerini belirten Nabi Avcı, ``Yeni bir sınav getirmiyoruz, yeni hiçbir sınav getirmiyoruz. Sene içinde zaten yapılan yazılı sınavlardan her dönemde birer tanesini daha kontrollü yapacağız`` dedi.

Bakan Avcı ayrıca "Ortaöğretime geçişle ilgili bir güncelleme yapıldığını ve yeni ortaöğretime geçiş sisteminde, 2013-2014 eğitim öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi merkezi gerçekleştirileceğini." belirtti.

Hangi dersler?

Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan yeni ortaöğretime geçiş sisteminde fen ve teknoloji, matematik, Türkçe, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ile inkilap tarihi ve Atatürkçülük dersleri, merkezi değerlendirme sistemi kapsamında olacak.

Merkezi değerlendirmeler iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere yapılacak.

Ortaöğretime yerleştirmede, öğrencinin 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının yüzde 30`u ile 8.sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının yüzde 70`inin toplamı, yerleştirmeye esas puanı oluşturacak.

Yeni sistemden satır başları:

-Merkezi değerlendirmeler her dönem iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacak.

-Merkezi değerlendirmeler her dönem iki okul gününe yayılarak yapılacak o günlerde okullar tatil edilecek.

-Sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak.

-Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek.

-Merkezi değerlendirmelere açık uçlu soruları da içerecek.

-Öğrenciler merkezi sınavları kendi okullarında girecek. Öğretmenler merkezi sınavlara kendi okullarından farklı okullarda girecek.


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00