YENİ MARDİN VALİSİ KOÇAK GÖREVİNE BAŞLADI

İçişleri Bakanlığınını son Valiler Kararnamesi ile Elazığ Valiliği?nden Mardin Valiliği?ne atanan Vali Ömer Faruk Koçak 04 Mart 2015 dün akşam saatlerinde göreve başladı.

Mardin 5.03.2015 09:57:44 0
YENİ MARDİN VALİSİ KOÇAK  GÖREVİNE BAŞLADI

İçişleri Bakanlığının  son Valiler Kararnamesi ile Elazığ Valiliği’nden Mardin Valiliği’ne atanan Vali Ömer Faruk Koçak 04 Mart 2015 dün akşam saatlerinde  göreve başladı.8 Mart 2015 Tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin ziyareti öncesinde,Göreve başlayan Vali Koçak,,Başbakan Ahmet Davutoğlunun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Mardin'e yapacağı önemli ziyaret öncesinde Görevine başlamış oldu.Başbakan  Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı Mardin 5.Olağan İl Kadın Kolları Kongre'sinde yapacağı tarihi konuşma,Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah Bırakma çağrısı nedeniye büyük önem atfediyor.

Bilindiği gibi Başbakan Davutoğlu,Mardin Ak Parti Mardin il Kadın Kolları   5.olağan kongresine katulmak üzere,8 Mart tarihinde Mardin'de olacak.

Elazığ Valiliğinden Mardin Valiliği görevine etirilen Vali Ömer Faruk Koçak,Dün akşam saatlerinde Valiliğe Gelerek,Görevine başladı.

Mardin Valiliği önünde İl Protokolü ve STK temsilcileri tarafından karşılanan Vali Koçak Valilik Nişli toplantı salonunda basın mensuplarına bir açıklama yaptı.

              Bir kadim şehirden başka bir kadim şehre atanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Koçak, Türkiye'nin en kadim, en renkli ve kültürel anlamda en zengin şehirlerinden birine geldiğinin farkında olduğunu belirtti.

              Elazığlıların kardeş şehir mesajını getirdiğini de ifade eden Vali Koçak; “Elazığ Valisi iken son Valiler Kararnamesi ile Mardin Valiliğine başladığım ilk günde gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum.

              Mardin;  çeşitli uygarlıklara ve dinlere ev sahipliği yapmış, farklı kültürleri potasında eriterek sevgiyle, hoşgörüyle harmanlamış, kendi içerisindeki farklılıkları koruyarak binlerce yıl farklı kökenden gelen toplumlarla bir arada yaşamasını bilmiş kadim bir Anadolu şehridir.

              Tarihi ve kültürel dokusuyla medeniyetlerin beşiği olan Mardin’e atanmak benim için ayrı bir bahtiyarlık vesilesidir. Hükümetimize, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, Hükümetin bu iradesini onaylayan Sayın Cumhurbaşkanımıza Elazığ Valiliğinden sonra bana Mardin gibi önemli bir vilayette Vali olarak görev yapma şansı verdikleri için teşekkür ediyorum.

             Valilik görevi hepimizin bildiği üzere diğer memuriyetlere benzememektedir. Valilikte hizmetin her noktasına sirayet etme imkânı olan ve her noktada vatandaşa hizmet edebilme imkânı olan aynı zamanda da sorumluluğu bununla mütenasip olarak çok yüksek olan bir görevdir.

              Mardin’e, Mardinli kardeşlerimize, vatandaşlarımıza hizmet için geldik. Görev ve sorumluluklarımızı; hukuka bağlılık, insan haklarına saygı, şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılımcılık gibi temel ilkeler çerçevesinde toplumun bütün kesimlerini kucaklayan adil bir yönetim anlayışı ile yerine getireceğimiz, bu çerçevede kamu hizmetlerini yürütürken vatandaşımızın huzur, refah ve mutluluğunu sağlamak amacıyla kamu ve özel tüm kesimlerle birlikte çalışacağımızı vurgulamak isterim.

               Bunun yanında çağdaş yönetişim gereği şeffaf olacağız çünkü biz bu hizmetleri kamu adına, milletimiz adına yapacağız. Mardin halkının hizmetinde yaptığımız işlerin herkes tarafından görülüp denetlenmesi ve bize geri dönüşümünü sağlamak açısından böyle bir yolu izleyeceğiz. Göreve başladığım bu ilk günde ifade etmek isterim ki basınımıza bu konuda çok iş düşecektir. Bu bağlamda basınımızla karşılıklı sorumluluk anlayışı içerisinde halkımızın yararına güzel işler yapacağımızı düşünüyorum.

             Siz değerli Mardin’li kardeşlerimle birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin 7 gün 24 saat çalışarak geleceğin daha güçlü, daha müreffeh Mardin’ini inşa edeceğimize inanıyorum.

               Bu duygu ve düşüncelerle Mardin halkına teşekkür eder, sevgi ve selamlarımı sunarım” dedi.

               Vali Koçak, basın açıklamasının ardından Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı ve İl Emniyet Müdürü ile bir toplantı düzenledi.

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.9° / 20.1°
  • BIST 100

    10400,50%-0,77
  • DOLAR

    32,23% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2408,44% -0,66
  • Ç. ALTIN

    3892,16% 0,21