YENİ ANAYASANIN STARTI MARDİN`DE VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Anayasa Profesörü,Ak Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu Mardin`e geldi.

Mardin 16.03.2016 10:26:40 0
YENİ ANAYASANIN STARTI MARDİN`DE VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Anayasa Profesörü,Ak Parti  İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu   Yeni Anayasa çalışmalarının startını vermek üzere Mardin'e geldi.

 Sabah saatlerinde Mardin'e gelen Anayasa Profesörü,Ak Parti  İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu iHavaalanından Ak Parti Mardin İl Başkanlığına geçti.AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ile kısa bir görüşme yaptıktan sonra il yönetimi, Yeşilli Belediye Başkanı, İlçe başkanları ve yönetimleri, gençlik kolları ve çok sayıda partiliyle bir araya geldi.

Cumhuriyet tarihinden günümüze kadar çok sayıda ısmarlama anayasanın oluşturulduğunu ve hiçbirininistikrar vaat etmediğini dile getiren Sayın Kuzu,” AK Parti iktidarının yapacağı sistemde tamamen şeffaf ve halka dönük bir anayasa oluşturulacaktır. Tamamen yeni esaslara dayanacak olan yeni anayasayı anlatmak için buradayız. Oluşturulacak olan yeni anayasayı gerekirse
her eve tek tek girip anlatacağız”.dedi.

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, “Anayasa Profesörü Burhan Kuzu’nun Mardin’e gelişi tüm teşkilatımız açısından önem arz eden bir noktadır. Özellikle yeni anayasa sürecinin startının Mardin’den verilmesi bizler için ayrıca onur vericidir”.dedi

Cumhurbaikanı Başdanışmanı Burhan Kuzu Daha Sonra Mardin Artuklu Üniversitesinde  Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF),tarafından düzenlenen  “Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi” konulu bir konferans'a konuşmacı olarak katıldı.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Anayasa Profesörü Burhan Kuzu  Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörlük Binası’nda bulunan Konferans Salonu’nda yapılan konferansa konuşmacı olarak katılarak Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa çalışmaları hakkında Mardinli vatandaşlara bilgi verdi.

Akşam saatlerinde  Yeşilli ilçesine giderek,Yeşilli Belediyesini ziyaret eden Buhan Kuzu,Yeşilli Belediye Başkanı tarafından verileb Birfinge katılarak,Yeşilli Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgilendirildi.Daha sona Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir Tarafından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kuzu'ya Mardin işi Bakır Vazo hediye edildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88