YDP GENEL BAŞKANI EMANULLAH GÜNDÜZ:'' SAKARYA OLAYI KEŞKE YAŞANMASAYDI''

Yeni Dünya Partisi Genel Başkanı Mardinli Emanullah GÜNDÜZ Mardinli işçilerin Sakarya'da yaşadığı üzücü olayı değerlendirdi.

6.09.2020 13:45:00 0
YDP GENEL BAŞKANI EMANULLAH GÜNDÜZ:

Yeni Dünya Partisi Genel Başkanı Mardinli Emanullah GÜNDÜZ Mardinli işçilerin Sakarya'da yaşadığı üzücü olayı değerlendirdi.

 

Genç Genel Başkan sözlerinin başında sosyal medya provakasyonuna değinerek şunları ifade etti: " Sosyal medya denetimsiz ve ahlaksız bir mecra olarak insanları yanlış yönlendirme amaçlı kullanılıyor. Sosyal medya haberlerini mutlaka araştırmak doğruluğunu sorgulamak şart. Halkımız çok fevri ve duygusal tepkiler veriyor. Irkçılık yapılıyor dendiği an doğruluğu sorgulanmadan taraftar toplanıyor. Sosyal medyanın ne kadar tehlikeli hale geldiğini bir kere daha gördük." 

 

YDP Lideri Emanullah GÜNDÜZ Yaşanan olayı ile ilgili şunları dile getirdi:" Çok hassas bir konu olduğu için hemen konuşmak istemedim. Prensip olarak olayı birçok yönlü araştırıp bilgi almadan konuşmam, resmi gayri resmi ve basın yoluyla her türlü bilgiler toplanıp gerçek durum ortaya çıktığı için şuan konuşmayı uygun buldum. Olay üzücü keşke yaşanmasaydı. Resmi açıklama ve olayın mağduru olan kişilerin açıklamaları ile olayın siyasi olmadığı iş anlaşmazlığı olduğu asayiş olayı olduğu ortaya çıkmıştır. İş sahiplerinin ahlaksız davranışları işçileri aşağılamaları ve kadın çocuk demeden darp etmeleri kendileri için insan şeref ve haysiyetinden yoksunluk olarak alınlarında utanç verici iz olarak kalacaktır. Olayı halen siyasi ve ırkçılık olarak yansıtıp halkı galeyane getirenler hakkında işlem yapılmalıdır. Bir takım bölücü basın olayı ırkçılık ve siyasi olarak sunmakla kendine taban bulmaya çalışmaktadır. Olayla ilgili en üzücü olan kısım ise hemşerilerimizin kendi memleketlerinde iş bulamayıp gurbet ellerde ekmek parası mücadelesine girmeledir. Mardin tarım hayvancılık ve ticaret için oldukça elverişli olduğu halde bu potansiyelin kullanılamıyor olması bizi üzmektedir. Mardin ve tüm illerimiz en iyi istihdam olanaklarına kavuşmalıdır."

 

YDP Lideri Emanullah GÜNDÜZ olaya ve bölgenin geri kalmışlığına sebep olarak PKK'yı gösterip bu olay üzerinden Kürt işçileri kullanan PKK'yı ve ona bağli siyasi sosyal ve basın taraflarını eleştirerek şu şekilde konuştu:" PKK ve türevleri olayı fırsat bilip taban yaratmaya çalışmaktalar oysa aslında bu olayın sebebi PKK. PKK kırk yıldır bölgemizi ateş çemberine çevirdi kürdün okulunu yaktı öğretmenini öldürdü kürdü cahil bıraktı.Kürdün bağını bahçesini elinden aldı yaktı yıktı kürdün hayvanını telef etti gasp etti kürdü işsiz ve yoksul bıraktı. Kürde hizmet götüren araçları şantiyeleri yaktı yıktı Kürdü devlete düşman etti. Bölgeyi her yönü ile geri bıraktı insanlar işsiz kalmışsa bu PKK'nın dün yaptıkları yüzündendir şimdi çıkıp Kürt işçiler mağdur diye sahtekarlık yapıyorlar."

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00