YAZAR BÜLENT TEKİN`DEN YEREL SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Mart 2014`te yapılacak yerel seçimleri değerlendiren Haber sitemiz köşe yazarı,gazeteci -yazar Bülent Tekin, Adalet ve Kalkınma Partisi`nin (AK Parti) bölgede göstereceği adayların Barış ve Demokrasi Partisi'ni (BDP) zorlayacağını söyledi.

Gündem 21.10.2013 11:23:36 0
YAZAR BÜLENT TEKİN`DEN YEREL SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Mart 2014`te yapılacak yerel seçimleri değerlendiren Haber sitemiz köşe yazarı,gazeteci -yazar Bülent Tekin, Adalet ve Kalkınma Partisi`nin (AK Parti) bölgede göstereceği adayların Barış ve Demokrasi Partisi’ni (BDP) zorlayayabileceğini söyledi.

Mart 2014`te yapılacak yerel seçim öncesi aday aday başvurularının devam etmesiyle birlikte AK Parti ve BDP’nin etkin olduğu bölgelerde yoğun çalışmalar devam ediyor.Haber Sitemiz Köşe yazarlarından , Gazeteci yazar Bülent Tekin, yerel seçimlerin zorlu geçeceğinibelirterek, bölgede AK Parti ile BDP arasındaçekişme yaşanacığını belirterek,AK Parti’nin göstereceği güçlü adaylarla BDP’yi bu bölgede  zorlayabileceğini ifade etti.Yazar Tekin,Mart 2014 Yerel seçimlerinin çok  önemli olduğuna dikkat çekerek, Çözüm süreciyle birlikte gelişen demokratikleşme paketinin bölgede önemli bir etki sağladığını , bunun bölgede seçmen oylarını etkilemesinin doğal olduğunu belirtti. Tekin, "Bölgede BDP ile AK Parti arasında bu kez büyük bir çekişmenin yaşanacağını ifade ederek,  barış sürecinde bir silahsızlanmanın oluşması, ölümlerin olmaması, insanlarda bir umut yaşattı. Özellikle örgütün silaha yönelmemesi, Abdullah Öcalan’ın da hala aktif bir şekilde çekilmiş olmaması diyalog şeklinde bile olsa bile hükümetle yaptığı görüşmelerden çekilmemiş olması umutsuzluk içerisinde önemli bir durum. Bu durum, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne bir bakıma avantaj sağlamaktadır. Ben bölgede Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu kez Barış ve Demokrasi Partisi’ni zorlayacağını düşünmekteyim. Aynı şey geçmiş dönemlerde de oldu ama bu kez daha fazla olacağı düşüncesindeyim. AK Parti, belki yerel olarak Kürtlerin yaşadıkları bölgelerde özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nde, Güneydoğu’nun batı bölgesinde daha güçlü oylar alacağını söyleyebilirim. BDP’nin Mardin’de, zor da kazanacağını tahmin ediyorum, aynı zamanda Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, belki bu kez Siirt’te Batman’da birinci parti olacağını, belediyeleri kazanacağını düşünmekteyim. Bu seçimde belediye başkan adayları önemli olduğunu düşünmekteyim. Yani AK Parti’nin özellikle bölgede göstereceği adayların BDP adaylarını zorlayacak nitelikte olacağını, biraz İslami, biraz demokrat, biraz Kürt özelliklerini öne çıkaran insanlardan seçileceğini düşünmekteyim. Bölgede AK Parti ve BDP dışındaki partilerin etkin olduğunu söylemek çok zor. Yani bir bakıma bölge belediyeleri AK Parti ile BDP arasında paylaşılacaktır" dedi.


ARTUKLU HABER AJANSI-DİYARBAKIR


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07