YAŞLILAR GÜNÜ?NDE HATİCE UYSAL DARÜLACEZE SAKİNLERİYLE BULUŞTU

Belediye Haberleri 21.03.2018 10:50:59 0
YAŞLILAR GÜNÜ?NDE HATİCE UYSAL DARÜLACEZE SAKİNLERİYLE BULUŞTU
18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen programda Darülaceze sakinleriyle bir araya gelen Hatice Uysal, ?Bizim dünya görüşümüz bize her gün yaşlılarımızla olmamızı, onlara hürmet etmemizi öğütlüyor? dedi. İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla Hatice Uysal ile 30 yaşlı çiftin katılımıyla Florya Sosyal Tesisleri’nde program düzenlendi. Modern dünyanın özel günlerde bizlere hatırlatmalar yaptığını söyleyen Uysal, “Ama bizim dünya görüşümüz bize her gün yaşlılarımızla olmamızı, onlara hürmet etmemizi öğütlüyor. Başta Yüce Rabbimiz bizlere ana babaya iyilikle davranmayı emrediyor. ‘Yanınızda yaşlılığa ulaşırlarsa onlara öf bile deme ve onları azarlama’ ikazını yapıyor. Rahmet peygamberi Efendimiz de düşkünlerin korunup gözetilmesini tavsiye ediyor. Öyle ki; ancak bu şekilde davranırsak yardım göreceğimizi ve rızıklandırılacağımızı söylüyor” ifadelerini kullandı. “YAŞLILARIMIZIN DUASI OLMADAN KENDİMİZİ EKSİK HİSSEDİYORUZ”
Büyüklerin ve yaşlıların evlerimizin bereketi olduğunu belirten Hatice Uysal, “Onların duası olmadan kendimizi eksik hissediyoruz. Onların sıcak yüzü, bizim için rahmet ve sevgi kaynağı. Şunu aklımızdan hiç çıkarmamamız gerektiğini düşünüyorum. Bugün biz genciz, dün onlar gençti. Bugün onlar yaşlı, yarın biz yaşlı olacağız. Bu nedenle yaşlılarımıza toplum olarak sahip çıkmak, hepimize düşen bir görev. İhtiyarlık; Rabbim uzun ömür verirse, hepimizin başına gelecek bir hal. O yüzden bugünün gençlerine düşen; ihtiyarlığın kendi semtlerine hiç uğramayacağını sanmak yerine, yaşlılarımızın yanında olmak. Gerektiğinde onları uzun uzun dinlemek, varsa dertlerine ortak olmak hepimizin boynuna düşen bir borç” şeklinde konuştu. “İBB, YAŞLILARIN GÜNLÜK HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAYA DEVAM EDİYOR”
Yaşlıların günlük hayatlarını zorlaştıran şartları iyileştirmeye çalışmanın herkesin vazifesi olduğuna dikkat çeken Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de evde sağlık hizmetlerinden ulaşıma kadar pek çok alanda yaşlıların günlük hayatını kolaylaştırıcı hizmetler sunmaya devam ettiğini belirtti. Geçmişte gayret eden büyüklerin gece gündüz demeden çalışması sayesinde bugünkü medeniyet iddiasına ulaşılabildiğini ifade eden Uysal, “Büyüklerimize kulak vermek bu nedenle çok önemli. Yaşlılarımızın hayat tecrübeleri hepimiz için eşsiz bir kaynak. Biz orta yaş ve üstü olanlar, yaşlılarımızı biraz daha iyi anlıyoruz. Bu nedenle yaşlılarımızla çocuk ve gençlerimiz arasında köprü olmak da bize düşüyor. Mazinin büyük birikimini yaşlılarımız aracılığıyla gençlerimize, çocuklarımıza aktarmak mecburiyetindeyiz. Bizleri yetiştiren büyüklerimizi hürmetle muhabbetle selamlıyorum” açıklamalarında bulundu. Kendisinin anne ve babasının hayatta olmadığını belirten Uysal şöyle devam etti: “Kayınvalidem hayatta ve o da benim annem. Sizlerin duaları bizler için çok önemli. Yaşlılar Haftası’nı kutlarken dualarınızı bizden eksik etmeyin. Yüce Rabbimden bütün yaşlılarımıza sağlıklı, huzurlu, mutlu günler temenni ediyorum. 50 sene, 60 sene bir yastığa baş koymak çok saygı değer bir şey. Bu nedenle de hepinize tekrar tekrar şükranlarımı sunuyorum.” “YAŞLILARIMIZLA İLGİLİ PROJELERİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ”
İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hatice Gülgönül ise yaşlıların milletimizin onuru olduğunu, onlara sahip çıkmanın tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevi olduğu vurguladı. “Büyüklerine sahip çıkan toplumlar medeniyete sahip çıkan toplumlardır” diyen Gülgönül, “Sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak Başkanımız Sayın Mevlüt Uysal’ın desteğiyle siz değerli yaşlılarımız için her zaman maddi ve manevi desteğimizi devam ettireceğiz. Yaşlılarımızla ilgili program ve projelerimizi geliştirerek sizlerle sık sık bir araya geleceğiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından yaşlılarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren Hatice Uysal, 60 yıldır evli olan Nazi Baykara ve Badri Baykara’ya hediyelerini takdim etti. Program, Hatice Uysal’ın diğer konuklara şal, atkı ve menekşeden oluşan hediyelerini sunması ve Afrin şehitleri için Fatiha okunmasıyla sona erdi.

30° / 17.4°
  • BIST 100

    10676,70%-1,07
  • DOLAR

    32,20% 0,14
  • EURO

    34,87% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2418,60% 0,37
  • Ç. ALTIN

    3917,34% -0,59