Yaşar, seçim startını verdi

Yenimahalle'de Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yeniden aday gösterilen mevcut Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi startı verdi. Yaşar, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ile birlikte i

Magazin 12.02.2014 10:56:57 0
Yaşar, seçim startını verdi

Yenimahalle’de Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yeniden aday gösterilen mevcut Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi startı verdi. Yaşar, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ile birlikte ilk seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.
Akın Caddesi’nde bulunan seçim iletişim merkezinin açılışında Başkan Yaşar’ı CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş da yalnız bırakmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Milletvekilleri Gülsün Bilgehan, Sinan Aygün, İzzet Çetin, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan’ın da katıldığı açılışa, partililer ve Yenimahalleliler yoğun ilgi gösterdi.
Açılışı miting alanına çeviren Yenimahalleliler, Yaşar’ı ve Yavaş’ı alkışlar ve tezahüratlarla karşıladı. Seçim otobüsünden kendisini dinlemeye gelen kalabalığa seslenen Yaşar, Yenimahalle’nin cumhuriyetin ilçesi olduğuna vurgu yaparak “Din, dil, ırk ayrımı yapmadan 5 yıldır Yenimahalle’de kardeşliği yaşattık. Bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
“Demokrasi şöleni olsun”
Cumhuriyetin değerlerine yürekten bağlı olduğunu kaydeden Yaşar, “30 Mart seçimlerinin, demokrasi şöleni içerisinde, kardeşçe, Yenimahalle’nin imajını zedelemeden geçmesini yüce Allah’tan diliyorum” diye konuştu.
50 yıldır Yenimahalle’de yaşadığının ve ilçeyi avucunun içi gibi bildiğinin altını çizen Yaşar, “Siyaseti, halka hizmet, Hak’ka hizmet olarak gördüm. 64 senede yapılmayanı 5 yılda yaparak ilçemize devasa hizmetler kazandırdık. Kaynaklarımızı düzgün ve akılcı kullandık. Bu ülkenin kaynaklarını kendi parası gibi kullanacak yöneticilere ihtiyacı var. Geçtiğimiz dönem bunu başardım. Bundan sonraki dönemde de halkımız devam derse 5 sene daha hizmetkarınız olacağım” dedi.
“En büyük sorun: Gökçek sorunu”
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş ise Ankara’nın 20 yıldır aynı yönetim tarafından, ortak akla ihtiyaç duyulmadan yönetilmesini eleştirerek, “Bir önceki seçimlerde Ankara’nın birinci sorununun su, ikinci sorununun ise ulaşım olduğunu gözlemlemiştim. Bugün ise Ankara’nın en büyük sorunu, yönetim ve Gökçek sorunudur. Ankaralılara güveniyorum. Bu seçimleri en az yüzde 51 oy alarak 31 Mart günü Gökçek’i işten çıkaracağız” şeklinde konuştu.
“Önceliğim dar gelirlinin boğazı”
Gökçek’in seçim projelerini de eleştiren Yavaş, “Gökçek hep hayali projelerle halkın önüne çıktı. Sözlerini tutamadı. Şimdi de boğaz yapacakmış. Benim önceliğim dar gelirli vatandaşlarımın boğazıdır” dedi.
En büyük projesinin bugünkü yönetimden kurtulmak olduğunu vurgulayan Yavaş, Büyükşehir Belediye Başkanının göreve geldiği gün parti rozetini çıkararak herkese eşit mesafede olması ve toplumsal olaylarda taraf olmaması gerektiğinin altını çizdi.
“Hesap sormak boynumuzun borcu”
CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilme sürecine de değinen Yavaş, “Sayın Kılıçdaroğlu, bir işbirliği ile siyasi geçmişime değil, bugüne kadar yaptıklarıma bakarak beni partiye davet etti. En akıllı insan, bilenlerin aklından istifade eden insandır. Gün itibari ile partim, aday arkadaşlarım ve sizlerle omuz omuza mücadele günüdür. Hesap sormak boynumuzun borcu. Kendimi sizlere emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Tebrikleri kabul etti
Konuşmaların ardından Yaşar, Yavaş ve partililerle seçim iletişim merkezinin açılış kurdelesini kesti. Ardından Yaşar, eşi Azize Yaşar ile birlikte tebrikleri kabul etti.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19