``YAŞAM TÜNELİ``PROJESİ MARDİN`DE YAŞAMA GEÇİRİLDİ

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen ve trafik kazalarına karşı farkındalık oluşturmayı hedefleyen "Yaşam Tüneli" isimli çalışma projesi mardinde hayata geçirildi.

Mardin 13.08.2019 18:22:12 0
``YAŞAM TÜNELİ``PROJESİ MARDİN`DE YAŞAMA GEÇİRİLDİ

Mardin  İl Emniyet Müdürlüğü  Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen ve trafik kazalarına karşı farkındalık oluşturmayı hedefleyen "Yaşam Tüneli" isimli çalışma projesi  mardinde hayata geçirildi.

 

Emniyet Genel Müdürlüğünün başlatmış olduğu Yaşam Tüneli Projesi, Mardin'de hayata geçirildi.


Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarının önüne geçebilme adına birçok alanda yapılan araştırmalar neticesi, insanlar okuduklarının yüzde 10’unu, işittiklerinin yüzde 20’sini, gördüklerinin yüzde 30’unu, hem görüp hem işittiklerinin ise yüzde 50’sini hatırlayabildiği gerçeği ile karşılaşıldığı belirtildi.

 

Bu gerçekten hareketle İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün başlatmış olduğu Yaşam Tüneli Projesi  Mardin'de   hayata geçirildi. Proje kapsamında, sürücülerde davranış değişikliği oluşturularak trafik kural ihlallerinin önlenmesi amacıyla “Cezalandırma” aşamasından önce “Bilgilendirme” ve “Uyarma” yoluyla sürücülerin bilinçlendirmesi hedeflendiği kaydedildi. Projede emniyet kemeri kullanımının gerekliliği, alkolün sürücüler üzerindeki yakın ve uzak etkileri, cep telefonunun insan dikkati üzerindeki olumsuz etkileri konularında uyarılar ve bilinçlendirme yapılacak.

 

Projenin hayata geçirilmesi dolayısıyla düzenlenen Törene  Mardin Valisi Mustafa Yaman,Mardin Emniyet Müdürü Hasan Onar,Ak Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç,Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı,Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin,Yeşilli ilçe Başkanı Hayrettin Demir,Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ,Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt  Aksoy Katıldı.

 

Yaşam tüneli Projesi nedir ?

 

Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarının önüne geçebilme adına birçok alanda yapılan araştırmalar neticesi,  insanlar okuduklarının 10’unu, işittiklerinin 20’sini, gördüklerinin 30’unu, hem görüp hem işittiklerinin ise 50’sini hatırlayabildiği gerçeği ile karşılaşılmıştır. Bu gerçekten hareketle İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün başlatmış olduğu Yaşam Tüneli Projesi, İlimiz Afyonkarahisar Yolu Çetin Beton önünde bulunan sabit kontrol noktasında hayata geçirilmiş bulunmaktadır. Proje kapsamında, sürücülerde davranış değişikliği oluşturularak trafik kural ihlallerinin önlenmesi amacıyla “Cezalandırma” aşamasından önce “Bilgilendirme” ve “Uyarma” yoluyla sürücülerin bilinçlendirmesi hedeflenmektedir.

 

Projede:

* Emniyet Kemeri Kullanımının Gerekliliği

* Alkolün Sürücüler Üzerindeki Yakın ve Uzak Etkileri

* Cep Telefonunun İnsan dikkati Üzerindeki Olumsuz Etkileri

* Aşırı Hız ve Normal seyir Hızının İnsan yaşamı Üzerine değiştirilemez

Etkisi

* Yakın Takipten ve Hatalı Şerit Değiştirmeden Kaynaklanan Kazalar

 

konularında, araç sürücüsü ile araçtaki yolcular, aracıyla birlikte özel olarak hazırlanmış, üstü ve çevresi kapalı portatif olarak oluşturulmuş bir tünelin içine alınmakta, ses ve görüntü sistemleri vasıtasıyla özel olarak hazırlanan kısa film gösterimini izlemekte, soruları eğitici trafik personeli tarafından cevaplanmakta, varsa ihlal ettiği trafik kuralının sonuçları hakkında bilgilendirilmekte, yaptığı davranışın yanlış olduğuna ikna olduktan sona yoluna devam etmesi sağlanacak.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 

 


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,80%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00