``YANLIŞ YAPANLAR VARSA CEZASINI ÇEKMELİ``

aşbakan Yardımcısı Atalay, İstanbul merkezli operasyona ilişkin "Burada yanlış yapanlar varsa mutlaka cezasını çeksin. Bizim mensubumuzmuş partilimizmiş değilmiş hiç önemli değil" dedi.

Gündem 19.12.2013 10:40:20 0
``YANLIŞ YAPANLAR VARSA CEZASINI ÇEKMELİ``

Başbakan Yardımcısı Atalay, İstanbul merkezli operasyona ilişkin "Burada yanlış yapanlar varsa mutlaka cezasını çeksin. Bizim mensubumuzmuş partilimizmiş değilmiş hiç önemli değil" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, TGRT televizyonunın canlı yayınında soruları yanıtladı.

İstanbul merkezli operasyonu değerlendiren Atalay, parti içinde veya nerede olursa olsun yanlış yapan varsa hesabını vermesi gerektiğini belirterek, "Sonuna kadar yargı bağımsız çalışsın, eğer orada haksızlık yapan varsa cezasını görsün. Bunda hiç bir tereddüdü yok. Burada partimizin, hükümetimizin zerre kadar bir rezervi yoktur. Yeter ki hak ve hukuk düzeni olsun. Bu konuda da yargı süreci yeni başlamış, yargı sürecinin iyi yürümesi için elden gelen yapılıyor. Mevcut yargı mensupları yürütüyor, hatta çabuk, daha iyi yürüsün anlamında takviye edildi. Bu, bir müdahale değil" diye konuştu.

Soruşturmanın yöntemini de eleştiren Atalay, etkisi daha fazla olsun diye farklı soruşturmalara konu edilecek olayların bir araya getirildiğini söyledi. Fatih Belediyesi ile ilgili konunun, soruşturmaya bile konu edilemeyeceğini vurgulayan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herhalde sesi daha fazla çıksın, etkisi daha fazla olsun diye, değişik zamanlarda olabilecek konular bir araya getirilmiş. Eğer burada yanlış yapanlar varsa mutlaka cezasını çeksin. Burada bizim mensubumuzmuş, partilimizmiş, değilmiş, hiç önemli değil, hiç bir tereddüt, kaygımız yok. Bizim için AK kelimesinin lekelennmemesi çok önemli, bunu lekeletmeyiz, parti içinden, dışından. Bu konuda hassasiyetimiz çok fazla. Ama dışarıdan da kurgularla dizaynlarla AK Parti`yi, bu kutlu misyonu önleyecek, engeller çıkaracak, şaibeler yükleyecek çalışmalara da müsaade etmeyiz. Yurt içinden, yurt dışından bütün bunlara makro olarak bakmak lazım, çok boyutlu bakmak lazım.

Biz güçlü bir parti, iktidar olarak gayet açık, net tavır içindeyiz. Büyük bir hare, çok mensubumuz var, bunun içinde yanlış yapanlar varsa onun üzerine bugüne kadar biz gitmişizdir. Bundan sonra da öyle olur ama kimsenin de haksız yere yıpratılmasına göz yummayız. Parti ve hükümet olarak yargıya dokunmadan, yargı kendi işini yürütsün ama kendimiz de gelişmeleri idari boyutlarıyla ayrı bir çalışma içinde değerlediriyoruz. Gayet hassasız bu konuda."  

"Yalın bir operasyon değil"

"Milli iradenin getirdiği, belirlediği Meclis ve hükümet dışında olaylara yön vermek isteyen, belirlemek isteyen hiçbir güce müsaade edilmez ve edilmemelidir" diyen Atalay, bu işlerin zamanlaması, kurgusu, bir araya getirilişinin önemli olduğunu vurguladı.

"Hizmet hareketinin, camianın polis ve yargı içerisindeki gücünün veya onların varlıklarının devlete, hükümete tabi olup olmadığı" sorusu üzerine Atalay, "Yanlış yapanlar her yerde vardır. Yoksa külli bir değerlendirme ve bakış içinde değiliz. Ama herkesin kendisini bir daha değerlendirmesi lazım" diye konuştu.

Operasyonun, AK Parti`nin oy oranını etkilemeyeceğine değinen Atalay, "Daima bugüne kadar çok spekülatif şeyler olmuştur, hiç etkili olmamıştır. Bütün bu tartışmalardan bağımsızdır. Bizim milletimizin basireti çok güçlü. Seçim dönemi, bazı gruplar, cemaatler kendilerine göre tavır alıyorlar ama o hep tepede kalmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22