YALÇIN TOPÇU SİNCAN?DA

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Sincan?da madde bağımlılığından kurtulan gençlerle buluştu.

12.03.2016 13:29:45 0
YALÇIN TOPÇU SİNCAN?DA

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Sincan’da madde bağımlılığından kurtulan gençlerle buluştu. Program öncesi Sincanlılarla da bir araya gelerek sohbet eden Topçu, vatandaştan büyük ilgi gördü. Daha sonra Sincan Belediyesi ve HİGED işbirliği ile madde bağımlılığından kurtulan gençlerle buluşan Topçu, bu büyük zaferleri için kendilerini tebrik etti. Topçu, “Uyuşturucu ile mücadele, terörle mücadeleye denk bir olaydır. Hem terörün belini kıracağız hem de uyuşturucunun kökünü kazıyacağız“ dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Sincan’ı ziyaret etti. Topçu’yu Sincan Kaymakamı Salim Demir, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ve Sincan Müftüsü Osman Şener karşıladı. Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun da eşlik ettiği Topçu, Sincan’daki esnafları ziyaret etti. Vatandaşlarla uzun uzun sohbet eden Topçu, Sincanlılardan büyük ilgi gördü. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu daha sonra Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ile birlikte Sincan Kültür Evi’ni ziyaret etti. Topçu burada Sincan Belediyesi ve Hizmet Gönül Erleri Derneği (HİGED) işbirliği ile madde bağımlılığından kurtulan gençlerle öğle yemeğinde bir araya geldi. Dernek Koordinatörü Muhlis Ergül’den gençlerin nasıl rehabilite edildiği hakkında bilgiler alan Topçu, yaşadıkları süreçleri gençlerden dinledi. Yıllar boyunca uyuşturucu batağında olduklarını belirten gençler, Sincan’da başlatılan bu hizmet sayesinde uyuşturucu madde illetinden kurtulduklarını ifade etti.

Sincan Belediyesinin desteğiyle ailelerinin bile sırt çevirdiği gençlerin elinden tuttuklarını söyleyen Hizmet Gönül Erleri Derneği (HİGED) Genel Koordinatörü Muhlis Ergül, “Yüzlerce esrar, eroin, bonzai, tiner ve sentetik uyuşturucu bağımlısı gencimizin, şefkat ve merhametle kısa sürede yüzleri gülmeye başlıyor. Uyuşturucu illetinden kurtulan gençler, daha sonra kendileri gibi batağa saplanmış kardeşlerine el uzatıyor, onlara yardımcı oluyor” dedi.

Sivil toplum kuruluşuyla bağımlılıkla mücadele için işbirliği içinde olduklarını anlatan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da, “Şu ana kadar yüzlerce gencin uyuşturucudan kurtulmasına yardımcı olduk. Gençlerimiz de topluma yararlı birey haline geldi. Hükümetimizin uyuşturucu madde ile mücadele seferberliğine biz de yerel yönetim olarak bu şekilde dahil oluyoruz. Sincanımıza her konuda olduğu gibi bu konuda da başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan büyük destek veriyor. Bu mücadelede Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Sayın Yalçın Topçu’yu da aramızda görmekten Sincanlılar olarak büyük memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu

Gençlerle uzun uzun sohbet eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, uyuşturucunun bir terör olduğunu söyledi. “Madde bağımlılığıyla ilgili mücadele, aslında bölücü terörle verdiğimiz mücadeleye eş değerdir. Hem terörün hem de uyuşturucunun belini kıracağız. Bu da bir terördür” diyen Topçu, “Madde bağımlılığıyla mücadelede hem mana, hem de madde yönü olmalı. O maddeye bedenin tutsak olması bir noktada fiziki de bir şey. Bunun ikisini sağlıklı bir şekilde yürütmek esas olmalı. Bu konunun başarıya ulaşması, tıpkı bölücü terörde olduğu gibi devlet ve milletin el ele kararlılıkla üstüne gitmesiyle olur. Bu illetle mücadelede, tıpkı bölücü terörle mücadelede olduğu gibi hem devlet, hem millet topyekün hareket edeceğiz. Bıkmayacak, yorulmayacağız. Aileleriniz bıkmayacak yorulmayacak. İşte böyle kurumlarımız kuruluşlarımız bıkmayacak yorulmayacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konuda büyük bir kararlılık sahibi olduğunu vurgulayan Topçu, Cumhurbaşkanının memleket meselelerinin başında altını çizerek söylediklerinden birisinin de madde bağımlılığıyla savaşmak olduğunu söyledi. Topçu “Biliyorsunuz maddenin en hafifine, sigaraya bile amansız bir savaşı var. Bu konuya çok hassas. Madde bağımlılığıyla mücadeleyi çok ciddi bir şekilde takip ediyor” İfadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her milletin özelliği vardır. Bizim milletimizin özelliklerinden birisi de merhamettir, kahramanlıktır, diğergamlıktır. Diğergamlık demek, düşene el uzatmaktır. Cenab-ı Hak inşallah hepimizi düşenin elinden tutan ellerden eylesin. Önce çok düzgün fert olacağız madde ve mana itibariyle. Her şeyimiz Allah için olacak. Yaşamımız da Allah için olacak ölümümüz de Allah için olacak. Öyle olmasa hepsi hikaye. Aldığımız her nefes, bizi yaratanın rızasını gösterme noktasında olacak. Cenab-ı Hak inşallah böyle derneklerin, böyle belediye başkanlarımızın, böyle oluşumların sayısını artırsın. Damdan düşen damdan düşenin halini anlar misali. Bizler size en yakın, en büyük destek veren olacağız. Sincan Belediye Başkanımızın yapmış olduğu hizmetlerin, diğer belediye başkanlarımıza güzel örnek teşkil etmesini diliyorum. Aynı zamanda STK’lar konu hakkında projeler hazırlayıp Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Avrupa Birliği Bakanlığı gibi kurumlara vermeli, bu bakanlıklar da projeleri değerlendirmeli. HİGED bizden ‘Kamu Yararına Dernek’ olmaları için destek istedi. Ben de bu konunun Başbakanlığımıza iletilmesi hususunda, üzerime düşeni yapacağımı belirtmek isterim.” 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-SİNCAN/ANKARA


Anahtar Kelimeler: YALÇIN TOPÇU SİNCAN?DA
32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19