Vuslatının 743. Yılında Mevlana Mamak?ta anıldı

Büyük İslam alimi ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi?nin 743. Vuslat Yıldönümü nedeniyle Mamak Belediyesi bir anma programı düzenledi.

Belediye Haberleri 28.12.2016 09:56:23 0
Vuslatının 743. Yılında Mevlana Mamak?ta anıldı

Büyük İslam alimi ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 743. Vuslat Yıldönümü nedeniyle Mamak Belediyesi bir anma programı düzenledi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde düzenlenen anma programı İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda bir konuşma yapan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bu gün hem Mevlana’nın 743. vuslat yıldönümü, hem Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıldönümü hem de Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 80. ölüm yıldönümü. Bu vesile ile bizlere bu vatanı emanet eden tüm şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyorum. Mevlana hazretlerinin ortaya koyduğu sevgi felsefesi mensubu bulunduğumuz dinin çok önemli bir parçasıdır. Mevlana’nın dediği gibi her şey vaktini bekler; ne çiçek vaktinden önce açar, ne güneş vaktinden önce doğar. İşte manevi önderlerimizin bizlere gösterdiği şekilde çalışacağız, birlik olacağız ve güçlü bir ülke olarak varlığımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

Manevi büyüklerimizi anlamak zorundayız

Programda bir konuşma yapan Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer’de, “Ölümünün 80. yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy’u ve Vuslatının 743. Yıldönümünde Mevlana’yı saygıyla anıyoruz. Bizler yaşadığımız sıkıntıları aşabilmek için manevi büyüklerimizi doğru şekilde anlamak zorundayız” dedi.

 

İlahiler seslendirildi

Programda Mamak Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği korosu Şef Ali Toprak yönetiminde eşsiz bir tasavvuf müziği konseri verdi. Programda Rast, mahur, ve acem kürdi ve nihavend ilahilerden oluşan Tasavvuf müziğinin en güzel eserleri seslendirildi. Programın ikinci bölümünde Hüseyin Fahrettin Dede’nin Acem Aşiran Ayin-i Şerif’i ve Mamak Belediyesi Konservatuarı Sema Gurubu’nun sema gösterisi sunuldu. Programa Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19