Vlaardingen Türk Dayanışma Derneği binasının açılışı yapıldı

Kısa zaman önce satın alınan ve Hollanda Türk Federasyon bünyesinde çalışmalarını yürüten Vlaardingen Türk Dayanışma Derneği’nin açılışı dualar ile yapıldı.

Türk Dünyasından Haberler 2.10.2023 11:34:00 0
Vlaardingen Türk Dayanışma Derneği binasının açılışı yapıldı

Kısa zaman önce satın alınan ve Hollanda Türk Federasyon bünyesinde çalışmalarını yürüten Vlaardingen Türk Dayanışma Derneği’nin açılışı dualar ile yapıldı. 

 

Yaklaşık 300 m2 alanı olan iki katlı binanın salonunda Vlaardingen Türk Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Tuna açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Tuna konuşmasında binanın alımında katkı sağlayan herkese teşekkür etti ve hedeflerinin en kısa zamanda alımdan dolayı oluşan borcun kapatılması olduğunu belirtti.


Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik ise yapmış olduğu konuşmasında Hollanda Türk Federasyon’un ve onun bünyesinde faaliyet gösteren teşkilatların önemine vurgu yaptı. Hedeflerinin beş sene içinde kiralık teşkilat binalarının son bulmasını ve böylece her teşkilatın kendi binasına sahip olmasını arzuladıklarını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına da vurgu yapan Gedik, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türk devletinin kuruluşunda emeği geçenleri rahmet ile andı. Murat Gedik: “Cumhuriyetimizin 100. yılında Vlaardingen teşkilatımızın tapusunun alınması ayrı bir heyecan vermekte. 6 Şubat’ta yaşamış olduğumuz depremden dolayı Cumhuriyet kutlama programlarının çoğunu askıya aldık. Hedefimiz, en kısa zamanda binası olmayan teşkilatlara bina edinmelerini ve 5 sene içerisinde bütün teşkilatlarımızın binalarının kendilerinin olmasını sağlamaya çalışacağız. Bizler burada kalıcıyız ve Hollanda toplumunun bir parçasıyız. Yaşamış olduğumuz ülkenin gelişmesine katkı sağlamak bizler için bir görevdir. Herkesi kucaklayıp faaliyetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Yaşadığımız kentlerde yerel yönetimlerle ve diğer kuruluşlarla irtibat halinde olmalıyız. Nasipse, faaliyetlerimizle topluma katkı sağlamaya devam edeceğiz.”


Açılış programına başta Hollanda Türk Federasyon (HTF) Genel Başkanı Murat Gedik, HTF İcra üyeleri, Teşkilat Başkanları, Vlaardingen Dayanışma Derneği Yönetim ve Kadın Kolları, Hollanda Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Tahsin Özer ve siyasiler de katıldı. Schiedam Belediye Başkan Yardımcısı ve 22 Kasım Hollanda Parlamentosu Milletvekili adayı Doğukan Ergin de açılış programında selamlama konuşması gerçekleştirdi.


Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara ikramda bulunuldu ve katılımcılar birbirleriyle sohbet etme imkanı buldu. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA
 


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00