VERGİ DAİRESİ BAŞKANI GÜNGÖR TISİAD ÜYELERİYLE BULUŞTU

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Vergi mevzuatı hakkında iş insanlarının sorularını yanıtlayan Güngör, ?Vergi, devlet işleyişi açısından çok önemli bir unsurdur. Vergi vermek

16.05.2016 09:49:23 0
VERGİ DAİRESİ BAŞKANI GÜNGÖR TISİAD ÜYELERİYLE BULUŞTU

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Vergi mevzuatı hakkında iş insanlarının sorularını yanıtlayan Güngör, “Vergi, devlet işleyişi açısından çok önemli bir unsurdur. Vergi vermek insanları onore eder” dedi.

Merkezi Mersin’de bulunan ve yüklendiği misyon itibariyle Türkiye’nin öneli STK’ları arasında gösterilen Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği önemli bir etkinliğe daha imza attı. TISİAD üyeleri, Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör’le bir araya gelerek, vergi mevzuatı hakkında son düzenlemeler hakkında bilgi aldılar. Mezitli’de yeni faaliyete başlayan Hacıbaba Concept’te gerçekleşen toplantıya TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, Arbel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Arslan, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet İsmail Yağcı, Toros Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Özer, Irak Gaziantep eski Başkonsolosu Sabah Aldabbagh ve TISİAD üyeleri katıldı.

“IRAK KENDİ İÇİNDEKİ SORUNLARI AŞARSA İHRACAT YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇER”

Irak’ın Türkiye ticareti açısından büyük önem az ettiğini ifade eden TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, “Irak’ta son zamanlarda yaşanan olaylardan, iç savaştan dolayı Irak’a olan ihracatı daralttı. Bu sıkıntılar aşıldığında inanıyorum ki Irak’a yapılan ihracat Almanya’yı sollayacaktır” dedi. TISİAD olarak yeni dönemde hayata geçirecekleri projeler hakkında da bilgi veren Kılıç, “Bugün bizlerle birlikte olan Sayın Mersin Vergi Dairesi Başkanımıza teşriflerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İş dünyası ve devlet arasındaki sıkı bağı oluşturan vergi sistemi ile ilgili bizleri bilgilendireceğiniz için de sizlere ayrıca teşekkür edeceğiz” açıklaması yaptı.

“VERGİ VERMEK, İNSANLARI ONORE EDER”

TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç’tan sonra söz alan Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör de TISİAD üyeleriyle böyle bir toplantıda bir araya geldiği için mutlu olduğunu dile getirdi. Verginin Devletin yaşaması için olmazsa olmaz unsurlardan olduğunu belirten Güngör, “Vergi, vatandaşları ülkesine bağlayan önemli bir unsurdur. Yatırım ve kalkınma vergi olmadan imkansızdır. 78 milyon vatandaşımızın ihtiyaçları var, devletimiz de yatırımcı rolünü bu vergilerle gerçekleştirmektedir. Bazen bakıyoruz, en çok vergi veren listesi yayınlıyoruz, bazı mükelleflerimiz adımızı gizleyin diyorlar. Sonrasında size plaket vereceğiz katkılarınızdan dolayı dediğimizde kabul ediyorlar. Çünkü vergi vermek insanları onore eden bir durumdur” diye konuştu. Vergi sisteminde elektronik tebligat dönemine geçildiğini hatırlatan Adem Güngör, katılımcılara e-tebligatla ilgili bilgi verdi. Karşılıklı görüş alışverişinin ardından TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör’e katılımlarından dolayı bir teşekkür plaketi sundu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88