VALİLİKLER ULAŞILABİLİR OLMALIDIR!

Mardin ili Savur İlçesi Başkavak Köyünde Meydana gelen yoğun Tifo ve Sıtma Vakası haberinin Teyidi alınmak Üzere Mardin Valiliği 3 kez aranmış.ancak bir Türlü istediğimiz bilgiye ve Yetkili Personele ulaşılamadı.

Polisiye Haberler 29.06.2013 22:29:46 0
VALİLİKLER ULAŞILABİLİR OLMALIDIR!

Mardin ili Savur İlçesi Başkavak Köyünde Meydana gelen yoğun Tifo ve Sıtma Vakası haberinin Teyidi alınmak Üzere Mardin Valiliği 3 kez aranmış.ancak bir Türlü istediğimiz bilgiye ve Yetkili Personele ulaşılamadı.

Bir vatandaş tarafından Gazetemiz ihbar Hattına iletilen bir haber nedeniyle Sorumlu Habercilik gereği,Haberi teyit ettikten sonra yayınlamak gereğini Hisseden Haber Masamız Mardin Valiliği Özel Kalemini Telefon ile arayarak,haberin teyidini istedi,Ancak Mardin Valiliği Özel Kalminden alınan Yanıtta,Konunun Valilik Basın mÜdürlüğünü ilgilendirdiği bildirilerek, Haber Yayın Koordinatörümüz Basın Müdürlüğüne Yönlendirildi.

Mardin Valiliği Basın Müdürlüğünü arayarak Bilgi Teyidini almak isteyen Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Ortaç`a Basın Müdürlüğünden telefona bakan yetkili personel tarafından ise konunun İl Halk Sağlığı,Müdürlüğünü ilgilendirdiğini bu  nedenle de İl Halk Sağlığı Müdürlüğünü araması istendi,

Mardin il Halk Müdürlüğü arandığında ise İl Halk sağlığı Müdürünün İstanbulda Toplantıda olduğu bildirilerek,istenen Bilgiye ulaşma imkanı ne yazık ki bulunamadı.

Valilikler Şeffaf olmalı,Ulaşılabilir Olmalı,Protokol Valiliği uygulamasından Bir an önce kurtulunmalıdır.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığı Valiler Toplantısı`nda önemli açıklamalarda bulunarak,Valilere hitaben yaptığı konuşmasında şunları söylemişti:

 

Başbakan Erdoğan, valiler için "Bulunduğu ilde devletin yumruğunu hissettiren vali profili geride kalmıştır" derken, vatandaşın hala daha valilere ulaşamadığını söyledi. Vatandaşın valilere ulaşması gerektiğini, hatta kendisine bile ulaşması gerektiğini belirten Başbakan Erdoğan, vatandaşla araya köprü kuran birimlerin vatandaşın sorunlarını kendisine ulaştırmadığını söyledi. Erdoğan Valilere eşlerini yanlarına alarak dolaşamalarını tavsiye ederken "alacağız hanımları yanımıza, hanım kardeşim de Allah rahmet etsin onun manevi ruhaniyeti ile o da yola düşecek, hep beraber inşallah buraları ayağa kaldıracağız" sözlerini kullandı.

 VALİLER DEVLETİN ŞEFKATİNİ HİSSETTİRMELİDİR

 "Şuanda terör bizim yoksulluğa karşı verdiğimiz bu samimi mücadele karşısında artık yoksulluğu bir bahane olarak kullanamaz ve kullanamıyor" diyen Erdoğan, "Şuanda terör bizim samimi mücadelemiz karşısında ret, inkar ve asimilasyonu hiçbir zaman bahane olarak kullanamaz hale gelmiştir" diye konuştu. Terörün artık dil ve kültürel meselelerle ilgili olarak propaganda yapamadığını ifade eden Erdoğan, valilere ise bu konuda büyük görev düştüğünü söyledi. Erdoğan, valilerin devletin sıcaklığını, devletin şefkatini bulundukları illerde hissettirmeleri gerektiğini söyleyerek, ayrıca yine terörün bahane olarak kullandığı yoksullukla valilerin halkı iyi bilgilendirmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Yoksulluğun da, göçün de, mahrumiyetin de, eğitimsizliğin de artık devletin ihmalliğinden değil, terörün şiddetinden kaynaklandığını her bir vatandaşımız bilmeli" şeklinde konuşmuştu.


Bir basın mensubu olarak,Sayın Vali Dr.Ahmet Cengiz Mardin iline atandığında yaptığımız araştırmada çok olumlu sonuçlara ulaşmış ve Bir Mardinli olarak mutlu  olmuştuk.Ancak şu da bir Gerçek ki Valilikler Mutlaka Vatandaşa açık tutulmalı ve ulaşılabilir olmalıdır.Protokol Valiliğ terkedilmeli ve Vatandaşlar Valilere ulaşabilmelidir.


Biz basın mensubu olarak Valilikten bilgi alamıyor,sorunumuzu iletemiyorsak,sade vatandaşlar nasıl ulaşacak,Sorunlarını nasıl anlatacaklar merak etmemek elde değil.





ABDULLAH ORTAÇ

ARTUKLU HABER GENEL YAYIN KOORDİNATÖRÜ

 

 



23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46