VALİLİK SIRÇA KÖŞK`TE YAPILMAZ !İŞTE VALİ...İŞTE GÖREV AŞKI....

Van Gölü`nü tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla Van Gölü'nde düzenlenen 4. Uluslararası Bitlis-Van Su Sporları Şenliği, 29 Haziran–1 Temmuz 2013 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Gündem 2.07.2013 11:49:06 0
VALİLİK  SIRÇA KÖŞK`TE YAPILMAZ !İŞTE VALİ...İŞTE GÖREV AŞKI....

 

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Van Gölü’nde Su Kayağı Yaptı

Van Gölü`nü tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla Van Gölü’nde düzenlenen 4. Uluslararası Bitlis-Van Su Sporları Şenliği, 29 Haziran–1 Temmuz 2013 tarihlerinde gerçekleştirildi. Şenliğin ikinci gününde, sporcu kimliğiyle bilinen Vali Veysel Yurdakul, Van Gölü’nde su kayağı yaptı. Van Gölü’nün su sporları için büyük bir potansiyel olduğuna dikkat çekmek isteyen Veysel Yurdakul’un gösterisi, halk tarafından yoğun ilgi gördü. Başarılı bir gösteri sunan Vali Yurdakul, izleyenlerden alkış aldı.

ABD’li “Stars of Florida” Grubu, Nefes Kesen Bir Gösteri Yaptı

 

Bitlis-Van Su Sporları Şenliği kapsamında, su akrobasisinde akla gelen ilk grup olan ve dünyanın en iyi kayakçılarından oluşan ABD’li grup “Stars of Florida” Van Gölü’nde bir gösteri sundu. Japonya’dan Ortadoğu’ya birçok ülkede büyüleyici gösteriler yapan ve tüm gösterileri bir diğerinden farklı olan “Stars of Florida”, hazırladığı özel koreografilerle su kayağının bütün stillerini sergiledi.

Akrobasi ekibinin, Tatvan’da yaptığı gösteride Van yöresine ait ‘şemmame’ oyununu gösteriye eklemesi ve gösterilerde Türk bayrağı kullanması, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Nefes kesen bir şov hazırlayan ve yaklaşık bir saat boyunca denizde akrobatik gösteriler sunan grup, Bitlis-Van Su Sporları Şenliği için özel olarak hazırladığı şovla konukları büyüledi ve ayakta alkışlandı.

Yarışlarda Kazananlara Vali Veysel Yurdakul Tarafından Madalya Verildi

Bitlis-Van Su Sporları Şenliği’nin ikinci gününde, Tatvan Sahili’nde yelken ve bayanlar plaj voleybolu yarışları yapıldı. Bayanlar plaj voleybol yarışında Güroymak Gençlik Spor Kulübü birinci, Bitlis Gençlik Spor Kulübü ikinci, Güroymak Spor Kulübü üçüncü oldu.

Yelken lasser ferdi yarışında, Bitlis Gençlik Spor Kulübü’nden Onur Yoldaş birinci, Bitlis Gençlik Spor Kulübü’nden Ömer Faruk Altun ikinci ve Bitlis Gençlik Spor Kulübü’nden Sinan Güzel üçüncü oldu. Yelken optimist genel ferdi yarışlarında, Trabzon’dan Berkan Güney birinci, Sinop’tan Beyzanur Tekin ikinci, Bitlis’ten Önder Ebem üçüncü, Trabzon’dan Suden Oral dördüncü ve Sinop’tan Serenat Çobanoğlu beşinci oldu.

Optimist bayanlar ferdi yarışında Sinop’tan Beyzanur Tekin birinci, Trabzon’dan Suden Oral ikinci ve Sinop’tan Serenat Çobanoğlu üçüncü oldu. Optimist jünyır yarışında ise Trabzon’dan Çağatay Şafak madalya almaya hak kazandı. Yarışlarda kazananlara, Vali Veysel Yurdakul tarafından kupaları verildi.

 

ABDULLAH ORTAÇ-ARTUKLU HABER AJANSI


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34