VALİLER KARARNAMESİ BEKLENİYOR!

Başbakan Binali Yıldırım?ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Davutoğlu arasında kriz çıktığı için 6 aydır bekleyen valiler, emniyet müdürleri ve büyükelçiler kararnamesini hızla çıkarması bekleniyor.

26.05.2016 08:46:59 0
VALİLER KARARNAMESİ BEKLENİYOR!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Davutoğlu arasında kriz çıktığı için 6 aydır bekleyen valiler, emniyet müdürleri ve büyükelçiler kararnamesini hızla çıkarması bekleniyor.

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan görüş ayrılıkları nedeniyle aylardır beklediği konuşulan  atama kararnamelerini zaman geçirilmeden hayata geçirilmesinin bekleniyor.
 

1 Kasım seçimlerinin ardından 64. Hükümeti kuran Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk iş olarak bir genelge çıkarmış, Başbakanlık izni olmadan vekâleten bile olsa atama yapılmasını engellemişti. Ancak Binali Yıldırım başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın bakanların atama kararnamelerinin Başbakanlık’tan dönmesi üzerine Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık arasında bu konuda kriz yaşanmıştı.

Bir süre sonra geri adım atan Başbakan Ahmet Davutoğlu, genelgeyi iptal etmek zorunda kalmıştı. Ancak Davutoğlu’nun bu adımı da sorunu çözmemiş, Valiler Kararnamesinde  görüş ayrılıkları yaşandığı ve bu nedenle de kararnamelerin  bekletildiği biliniyor.


 VALİLER KARARNAMESİ  UZUN SÜREDİR BEKLİYOR
Uzun süredir bekletilen  Valiler, emniyet müdürleri ve büyükelçiler kararnamesi çıkarılamadı.Ayrıca  çok sayıda üst düzey bürokrat ataması gerçekleştirilemedi. Başbakan Binali Yıldırım’ın söz konusu kararnameleri,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan’ın onayını aldıktan sonra hızla çıkarması bekleniyor.
 


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10063,71%-0,19
  • DOLAR

    32,38% -0,13
  • EURO

    34,66% -0,40
  • GRAM ALTIN

    2401,09% -1,38
  • Ç. ALTIN

    3882,72% -0,72