VALİ TAŞKESEN,TOKAT BASININA VEDA ETTİ

Mardin Valiliği`ne atanan Vali Taşkesen, tayinin erken olmasına değinerek, "Tokat`ta 21 ay kalmış olduk. Diğer görev yaptığım şehirlerde de aynı şeyler söylenmişti. O açıdan artık sirkülasyon biraz hızlı oluyor. Bu sadece Tokat'a mahsus bir şey değil. Şu

Mardin 6.06.2014 07:24:18 0
VALİ TAŞKESEN,TOKAT BASININA VEDA ETTİ

Vali Mustafa Taşkesen, Tokat’ta görev yapan basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya gelerek, vedalaştı.

Yeşil Vadi Restaurant`ta düzenlenen veda programında konuşan Vali Mustafa Taşkesen, “Medeniyetimizin temelinin atıldığı önemli şehirlerden biri olan Tokat’ta atalarımızın ceddi torunlarına  görev yapmaktan onur duydum, gurur duydum. Halkımızın teveccühüne teşekkür ediyorum.” dedi.

Mardin Valiliği`ne atanan Vali Taşkesen, tayinin erken olmasına değinerek, "Tokat`ta 21 ay kalmış olduk. Diğer görev yaptığım şehirlerde de aynı şeyler söylenmişti. O açıdan artık sirkülasyon biraz hızlı oluyor. Bu sadece Tokat’a mahsus bir şey değil. Şu andaki Mardin Valimiz bir senedir Mardin`de idi. Bir sene içinde gidiyor. Onun için çoğu zamanlardaki sirkülasyon böyle” dedi.

Tokatlılarla bir gönül bağı oluşturduğunu söyleyen Vali Taşkesen, bu gönül bağını yaptığı vedalaşmalarda hissettiğini dile getirdi.  Taşkesen, “ Bir hemşehrilik beratını gönüllerden alarak gidiyorum. Zaten önemli olan statülerin üstünde değil, gönüllerde ayakta kalmaktır. Çünkü gönüller toprak olana kadar ebedi bir şekilde kalırlar. İnşallah biz böyle bir hedef koymuştuk önümüze. O hedefimizde yerine gelmiştir diye ümit ediyorum. Öyle hissediyorum. Bana böyle hissettiren hemşehrilerime de bu anlamda şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Tokat’ta elinden geldiği ölçüde hizmet etmeye çalıştığını kaydeden Taşkesen, şunları söyledi. “ Bir çok hizmet yapmaya çalıştık. Eksiği ile fazlasıyla. İnşallah bizden sonraki meslektaşımız, bizden daha fazla kıdemle, eminim ki bu bayrağı olduğu yerden daha iyi yerlere taşıyacaktır. Kendisini memleketim Yozgat Vali Yardımcılığı esnasında tanımıştım. Ben bu gönül bağının kesintiye uğramadan ona intikal edeceğine inanıyorum. O konuda hiç şüpheniz olmasın. Hem gönül bağı konusunda, hem de hizmetlerin daha ileriye gitmesi  kesintiye uğramadan devam edecektir.  Göreve başlarken verdiğim mesajda bir şeyden de bahsetmiştim.  Bizim birbirimize katlanmaya değil, sevmeye ihtiyacımız  olduğu gerçeğinden hareketle sevgi ve kardeşliğin korunması ve gelişmesinin önemini belirtmiştim. Benim için en önemli çalışma maddelerimden biri buydu. İnşallah o minval üzerine çalıştım. Yeterince başarılı olduğumu ya da olmadığımı kamuoyunun  takdirine bırakıyorum ama öyle bir hedefimiz olmuştu. Birbirimize katlanmaya değil sevmeye ihtiyacımız olduğu gerçeğini her fırsatta sizlerle paylaştım ve o doğrultuda görev yapmaya çalıştım.”

Konuşmasında Tokat’ta devam eden projelerden bahseden Taşkesen, Sulusaray kaplıcaları ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kaplıca ile ilgili güzel gelişmelerin önümüzdeki günlerde olacağını ifade eden Taşkesen, çalışmaların altyapısının tamamlandığını,  gelişmelerin hızlı bir şekilde devam edeceğini belirtti.

Büyük Otel ile ilgili çalışmaların da devam ettiğine dikkat çeken Taşkesen, Büyük Otel’in eski ihtişamlı günlerine kavuşması için görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Taşkesen, Tokat’ta seracılığın geliştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Bu seneden başlamak üzere ivme kazanarak devam edecek olan sera çalışmaları ile  inşallah Tokat ayağa kalkacak.  Bir de termal seralar yapmak için girişimlerimiz oldu. Şu anda MTA etüd çalışmaları yapıyor. Ondan sonra da sondaj çalışmalarına başlayacaklar. Toprakları su ile ısıtma ile maliyet düşecek, 12 aya yayılmış bir gelir elde edilecek.

Yine belki şuanda çok uzun vadede bir iş olduğu için görülmüyor ama Karadut ile ilgili üniversitemizle bir protokol yaptık. Şuanda seralarda karadut yetişiyor. Niye karadut? Karadut deyince 6 tane çeşidi var. O en çok gelir getiren bir çeşidi var. Üniversitemizde onu geliştiriyorlar. Önümüzdeki günlerde karadut fideleri dağıtacağız.  Normal beyaz dutun pekmezinin kilosu 20 lira ise onun kilosu 100-150 lira arasında ve bulamıyorsunuz. O da inşallah önümüzdeki  günlerde en az domates kadar gelir getirecektir diye düşünüyorum.”

Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili basın mensuplarına hatırlatmada bulunan Taşkesen, kentsel dönüşümün teşvik edilerek, sık sık gündeme getirilmesinin önemine dikkat çekti.

Konuşmasında turizm ile ilgili yapılan çalışmaları da değerlendiren Taşkesen, bu yıl Tokat’a 500 otobüs turist geleceğini ve bu ay içerisinde Almanya’dan aralarında vekillerin de bulunacağı bir kafilenin geleceğini söyledi.

Konuşmasında Tokaspor’a da değinen Taşkesen, “ Futbol kim ne derse desin iştirak edilmese bile dünyayı kasıp kavuran herkesin bütün ülkelerin paydası olan bir spor” dedi.

Sporun illerin tanıtımına çok büyük katkıları olduğunu dile getiren Taşkesen,  “Güçlü bir talep gelmemesine rağmen Tokat için önemli gördüğümüz Tokatspor’a destek olduk.  Hiçbir baskı olmamasına rağmen biz bu işe gönüllü olarak samimiyet ve gayretle girdik. Mesaimizin biraz fazlasını bu işe ayırdık. Ama Allah da bizi mahcup etmedi. Çok küçük paralarla Galatasaray gibi bir takımı buraya getirmek gibi büyük sonuçları bize nasip etti. Bu bizim yönetimin dürüstlüğü ve bizim de samimi gayretimizle oldu diye düşünüyorum. İnşallah  gayretler devam eder. Ben zannetmiyorum gelecek Valimizin de ilgisiz kalacağını. Kalmaz da. Yönetimin de inşallah bırakmaması için gittiğim güne kadar çabalayacağım. Bu konuda yapmam gereken manevi katkıyı, hatta hatta manevi zorlamayı, ama maddi katkıyı da yapacağımı sizlerle paylaşmak istiyorum. En azından bu sene ümit ediyorum ki istikrar devam edecek” dedi.

Taşkesen, konuşmasının sonunda helallik diledi.  Tokat Gazetesi Köşe Yazarı Hamdi Ertürk, Vali Mustafa Taşkesen için yazdığı “Unutulmayacak Güzel Anılar” adlı şiirini okudu. Ertürk’ün, şiirini okumasıyla duygusal anlar yaşandı.

Programın sonunda Vali Mustafa Taşkesen’e, Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Özdilek Tokat seramiğinden hazırlanmış plaket takdim etti. Özdilek konuşmasında, “Sayın Valimiz yaptığı hizmetler  ile iz bırakan Valilerimiz arasında yerini aldı. Sayın Valimizin bizlerle gönül bağını koparmayacağını düşünüyorum. Tokat’ta yaptığı başarılı çalışmalar arasında Tokat seramiğini tekrar gündeme taşımak vardı. Biz de kendisine Tokat seramiğinden hazırladığımız plaketi takdim etmek istiyoruz” dedi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Tokat Şube Başkanı İhsan Uluözlü ise  “İlimiz bu dönem çok şanslıydı. İnaçlı, itikatli, çalışkan, devletini ve  milletini seven bir Vali ile tanıştık. Bize devletin gücünü hissettiren bir Valimiz vardı. Kendisine çok teşekkür ederiz. Tokat’a ve Tokatspor’a yaptıklarını unutmayacağız” diyerek, plaket takdim etti.

Spor Yazarı Ercan Süsoy ise Vali Mustafa Taşkesen’in Tokatspor’u sahiplendiğini belirterek, “ Sayın Valimiz bu sene başında Tokatspor’u   sahiplenmemiş olsaydı Tokatspor kapanacaktı. Tokatspor’a sahip çıktı. Tokat’tan ayrılışı nedeniyle hiçbir şey söyleyemiyorum. Tokat ve Tokatspor için yaptığı hizmetler nedeniyle kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Mustafa Taşkesen de basın mensuplarına çeşitli hediyeler takdim etti.

``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

   ARTUKLU HABER AJANSI




















31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19