VALİ TAŞKESEN`DEN ``DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ``MESAJI

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen 3 Aralık ``Dünya Engelliler Günü``Nedeniyle yazılı mesaj yayınladı.

Mardin 2.12.2014 21:29:09 0
VALİ TAŞKESEN`DEN ``DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ``MESAJI

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen 3 Aralık ``Dünya Engelliler Günü``Nedeniyle yazılı mesaj yayınladı.

Vali Taşkesen Mesajında şunları söyledi:


``Gelir düzeyi ve konumu ne olursa olsun özürlülük; toplumun tüm kesimlerini etkileyen toplumsal bir sorundur.

Ancak tüm toplumsal sorunlarda olduğu gibi devletin çabası yanında sivil toplum kuruluşları, gönüllü kuruluşlar ve kişilerin gayretleri de önemli bir gerekliliktir. Bu çerçevede eğitilebilir engelli insanlarımızın eğitimleri başta olma üzere toplumsal üretime katılmalarının sağlanması hepimizin ortak bir görevi olmalıdır. Azim ve yaşama sevinciyle dolu, potansiyel anlamda iyi bir üretici olabilecek bu vatandaşlarımızın sesine kulak vermek, ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak insani sorumluluğumuzdur.

Son yıllarda engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan yasal düzenlemelerle onlara devlet ve toplum olarak daha fazla sahip çıkmaktayız. Onların her alanda etkin hale gelmesi yönündeki çalışmalarımız devam etmektedir.

Mardinliler olarak; sadece bu günde değil, yılın her günü engelli insanlarımıza göstereceğimiz ilgi ve destek onların sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta hak ettikleri yeri almalarını sağlayacak ve hayata olan bağlılıklarını daha da güçlendirecektir. Hepimizin potansiyel birer engelli olduğunu asla unutmamamız gerekiyor.

Bu anlamlı günde tüm engelli vatandaşlarımızın “Dünya Engelliler Gününü” kutluyor, mutlu bir hayat dileyerek, selam ve muhabbetlerimi sunuyorum.``Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:CESUR FALAY


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,80%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00