VALİ TAŞKESEN KIZ KUR`AN KURSUNU ZİYARET ETTİ

Mardin Valisi Ayhan Yücesoy Kız Kur'an Kursunun Aşure etkinliğine katıldı

Mardin 12.11.2014 22:27:22 0
VALİ TAŞKESEN KIZ KUR`AN KURSUNU ZİYARET ETTİ

Mardin valisi Mustafa Taşkesen, Ayhan Yücesoy Kız Kur’an Kursunu ziyaret ederek kursta yapılan Aşure etkinliğine katıldı.

Yenişehir mahallesinde Mardin Müftülüğüne bağlı eğitim faaliyeti gösteren Ayhan Yücesoy Kur’an Kursu öğretmen ve öğrencileri “10 Muharrem aşure” günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Etkinliğe Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Vali Eşi Betül Taşkesen, Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, Kur’an Kursu Öğretmenleri, bayan vaizler ve öğrenciler katıldı.

Öğle namazını cemaatle birlikte kılan Vali ve beraberindekiler, daha sonra Kur’an Kursunda eğitim gören öğrencileri ziyaret etti. Vali Taşkesen ve eşi sınıflarda Kur’an öğrenen bayanlarla Muharrem ve Aşura hakkında sohbette bulundular. Kur’an öğrenmeye çalışan engelliler ise ziyarette bulunanları kendilerine hayran bıraktılar. Vali ve kendisi de bir öğretmen olan eşi Betül Taşkesen öğrencilerin bu gayretlerini takdirle karşıladılar.

Vali Taşkesen ziyarette bir daha Kerbelâların yaşanmaması, şu anda yeryüzünde Müslümanların yaşadığı zulüm, baskı ve ölümlerin de bir an önce son bulması için Kur’an- Kerim öğrenen kadınlardan dua etmelerini istedi.

Uzun süre Kur’an kursunda kalan Vali Taşkesen ve beraberindeki heyet daha sonra Artuklu İlçe Emniyet Müdürlüğüne geçtiler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:CESUR FALAY


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04