VALİ CENGİZ`DEN MARDİN BASINI İLE KAHVALTILI TOPLANTI

Mardin'de görev yapan basın mensupları, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz'le Polisevinde kahvaltıda bir araya geldi.

Polisiye Haberler 10.06.2013 11:58:14 0
VALİ CENGİZ`DEN MARDİN BASINI İLE KAHVALTILI TOPLANTI

Mardin’de görev yapan basın mensupları, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz’le Polisevinde kahvaltıda bir araya geldi.

Polis Evi’nde Mardin`de görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileriyle, Mardin’in temel sorunları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunan Vali Dr. Ahmet Cengiz, eğitimden, sağlığa, kurumların işleyişinden, köylere götürülecek hizmete kadar yapacakları çalışmaları anlattı.


Mardin’in hak ettiği konumda olmadığını kaydeden Vali Dr. Ahmet Cengiz: “Gönül yatırımlarına önem vereceğiz. Tüm kurumlarımız vatandaşın fobisi değil, hobisi olmalı. Vatandaşımıza karşı gülümseyen yüzümüzü, devletin sıcak yüzünü göstereceğiz. Devlet ile vatandaş arasında olan problemleri çözmeye çalışacağız. Her kurumumuzun karnesi olacak. O kurumdan hizmet alan her vatandaşın kuruma vereceği notun yansıyacağı, bir kurum karnesi öngörüyoruz. İşini iyi yapan kurum çalışanı ve idarecilerini ödüllendireceğiz. Başarıyı özendireceğiz ve kurumlarımızı kendi aralarında başarıda yarıştıracağız. Tıpkı bankaların kendi aralarındaki rekabetinde olduğu gibi. Özellikle de eğitim alanında bunu yapacağız. Eğitim kalitesini artırmak için hepimize görevler düşüyor. Mardin`in eğitimdeki başarı kalitesi Türkiye`nin not ortalamasının üzerinde olmalıdır. Okullarımızı bir bir takip edeceğiz. Her okulumuzun da bir karnesi olacak. Önümüzdeki günlerde yapacağımız ilk işlerden biri de, bir eğitim çalıştayı düzenlemek olacak. Bu çalıştayda ilimizin eğitim durumunu ve başarı sırasını yükseltmenin yollarını konuşacağız. Mardin her alanda daha iyi duruma gelmelidir. Özellikle de eğitimde ve sağlıkta. Bunun için diyorum ki 2014 yılı, 2013 yılından daha iyi olmazsa hem kendimi hem de kurumlarımı başarısız sayarım” şeklinde konuştu.

Sağlık alanında hekim eksikliğinin farkında olduğunu belirten, ancak bu sıkıntıyı aşma konusunda girişimlerde bulunduklarını ifade eden Vali Dr. Ahmet Cengiz, önümüzdeki aylarda Mardin`e yeni hekim ve sağlık personeli kadrosu tahsisinde bulunulacağının sözünü ilgili birimlerden aldıklarını söyledi.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının yararlı geçtiğini belirten Vali Dr. Ahmet Cengiz, toplantının ardından Basın Mensuplarını kapıda tek tek uğurladı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30