VALİ VEKİLİ BURAKGAZİ TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİNİN PROGRAMINA KATILDI

Vali Vekili Ferhat Burakgazi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin düzenlemiş olduğu programa katıldı.

24.05.2016 14:26:44 0
VALİ VEKİLİ BURAKGAZİ TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİNİN PROGRAMINA KATILDI

Vali Vekili Ferhat Burakgazi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin düzenlemiş olduğu programa katıldı. Amasya Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen programa ayrıca Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Program kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Vali Vekili Ferhat Burakgazi şunları kaydetti: “İnsanların, hayatları boyunca inişli çıkışlı grafikleri olabilmektedir. Vatandaşlarımızın bu tür ihtiyaçlarını tespit etmek ve tedavilerini sağlamak, sosyal devlet olmanın gereklerinden birisidir.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizin bugüne kadar 200’e yakın danışana hizmet veriyor olması ve bu danışanların resim, müzik gibi değişik sosyal ve kültürel aktivitelerde, el sanatlarında, kabiliyetlerini geliştirici bazı kursları almak suretiyle sağlıklarına kavuşmaları, öz güvenlerinin pekiştirilmesi açısından oldukça önemlidir.

Aslında biz bir kişiyi tedavi etmekle aynı zamanda o kişinin ailesini, çevresini, komşularını, iş arkadaşlarını da bir anlamda huzura kavuşturmuş oluyoruz. Bu aslında zor ve meşakkatli bir alandır. Buna rağmen Eğitim ve Araştırma Hastanemiz, Halk Eğitim Merkezinin de katkıları ile bu çalışmaları başarılı bir şekilde devam ettirmektedir.

İnşallah bundan sonrada danışanların ruhsal terapileri, meslek sahibi olmaları ve hayata kazandırılmalarına destek sağlayacak bu tip etkinliklerin planlanması, koordinasyonu ve yürütülmesinin artarak devam etmesini arzu ediyor, emeği geçen bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Saygılarımla.”

 

Daha sonra program kapsamında Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin faaliyetleriyle ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Beğeniyle izlenen ve tiyatro gösterilerinin sahnelendiği program Türk Halk Müziğinin güzel ezgilerinin okunmasıyla devam etti. Program sonunda Vali Vekili Burakgazi Toplum Ruh Sağlığı Merkezine gerçekleştirdiği katkılarından dolayı Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem’e tablo verdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82