VALİ TOPACA ZİYARETİNDE SİTELER SORUNU VE HAB PROJESİ GÖRÜŞÜLDÜ

MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Ankara Valisi Ercan Topaca?ya ziyarette bulundu. Toplantıda, Ankara?nın ticari, ekonomik ve sosyal alanda ön plana çıkarılabilmesi için atılması gereken adımlar konuşuldu.

14.03.2018 11:24:50 0
VALİ TOPACA ZİYARETİNDE SİTELER SORUNU VE HAB PROJESİ GÖRÜŞÜLDÜ

MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Ankara Valisi Ercan Topaca’ya ziyarette bulundu. Toplantıda, Ankara’nın ticari, ekonomik ve sosyal alanda ön plana çıkarılabilmesi için atılması gereken adımlar konuşuldu.

 

Siteler esnafı ve üreticilerinin sorunlarına çözüm üretilmesi için yapılması gerekenleri Ankara Valisi Ercan Topaca’ya ileten MÜSİAD Ankara heyeti, bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturulması konusunda ‘Uçurum’ adlı tiyatro oyunu projelerini iletti. HAB Projesinin Türkiye ve Ankara için büyük bir yatırım olacağının da konuşulduğu toplantıda Vali Topaca, bu anlamda atılacak olan her adımın takipçisi olacaklarını belirtti. HAB Projesi için önemli olan asıl meselenin Akıncılar Üssü’nün dâhil edilmesi olduğunu anlatan MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal “Bu alanın HAB’a dâhil edilip değerlendirilmesinin daha uygun olacağı görüşündeyim. HAB Projesi milli bir proje. Ankara savunma sanayisinde merkez konumda ve bu özelliğin güçlendirilmesi gerekiyor. Ankara’mızın ve ülkemizin ihracatı için bu durum çok önemli” ifadelerini kullandı. HAB Projesi noktasında Savunma Sanayi Müsteşarlığının ana lokomotif olduğunu ifade eden Vali Ercan Topaca şunları söyledi: “Bu konu üzerinde Sayın Başbakanımızın büyük destekleri olacağını düşünüyoruz. Müsteşar Yardımcımız ile görüşmek suretiyle; Ankara Sanayi Odası, Ankara Ticaret Odası, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve MÜSİAD Ankara ile bir araya gelerek yapılması gerekenlerin üzerinden geçmek gerekiyor. Bu yapı bir an önce hayata geçmeli. Şu an için her şey yolunda gidiyor.”

 

“Siteler’de OSB Modeli Hayata Geçirilmeli”

Siteler gibi bir değerin İnegöl’ün arkasında kalmasının üzücü olduğunu belirten MÜSİAD Ankara Başkanı ve DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Endonezya İş Konseyi Başkanı İlhan Erdal, “İnsanların kolayca gidip rahatça alışverişlerini yapabileceği bir alan oluşturulması gerekiyor. Ankara, maalesef ciddi bir potansiyele sahip olan sektörlerine sahip çıkmayı başaramıyor. İnegöl nasıl mobilyası ile kendini pazarlıyorsa; Ankara da bu alanda kendini ön plana çıkaracak başlıkları gözden geçirmelidir. Üreticiler artık kabına sığamaz oldu. İhracata yönelik imalatı canlandırmamız gerekiyor. Ekonomiye ve istihdama önemli katkı sunan mobilya merkezi Siteler, ihracat konusunda hak ettiği yere gelmeli” dedi. Vali Topaca ise Elmadağ’da kurulacak olan Mobilya OSB’yi hatırlatarak sözlerine şunları ekledi: “Kocaeli’de İMES hayata geçirildi. 150-250 metrekarede üretim yapan firmaların hacmi 100 bin metrekareye kadar çıktı. İtalyan mobilyası segmentinde mobilyalar neden Ankara’da üretilmesin? Siteler’in bir an önce Organize Sanayi Bölgesi (OSB) modelini hayat geçirmesi ve üretim ile satış kısmını ayırması gerekiyor. Sanayi Bakanlığı OSB işine onay verdikten sonra ASO, ATO gibi kuruluşlar ile bir araya gelerek hızlı yol alacağımızı düşünüyorum.”

 

“Madde Bağımlılığının Önüne Geçmeliyiz”

Gençleri madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirdikleri projeden de bahseden Başkan İlhan Erdal, “Bu noktadan hareketle ‘Uçurum’ adlı tiyatro oyunumuzu sahneye koyduk ve çok güzel dönüşler aldık. Bundan sonra daha geniş kitlelere ulaşarak çocuklarımızı, gençlerimizi bilinçlendirmek istiyoruz” dedi. Vali Topaca ise bu konuda da her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyerek: “Çocuklarımızı bilinçlendirmek ve daha fazla okula ulaşabilmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00