VALİ KOÇAK:``TURİZM İÇİN YAPMAM GEREKEN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIM``

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak,Mardin?deki turizm sektörü çalışanları ile bir araya geldiği toplantıda "Turizm sektörünün krizini en hafif şekilde atlatabilmesi için sektörün yanında olacağız. Vali olarak benim yapmam gereken ne varsa yapmaya hazırım.

Mardin 18.10.2015 21:30:27 0
VALİ KOÇAK:``TURİZM İÇİN YAPMAM GEREKEN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIM``

Mardin Valisi Ömer Faruk  Koçak,Mardin’deki turizm sektörü çalışanları ile bir araya geldiği toplantıda  "Turizm sektörünün krizini en hafif şekilde atlatabilmesi  için sektörün yanında olacağız. Vali olarak benim yapmam gereken ne varsa yapmaya hazırım. ''Dedi.

 Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak Mardin’deki turizm sektörü çalışanları ile bir araya geldi. Toplantıya Vali Yardımcısı ve Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, Turizm işletme sahipleri,işletme müdürleri katıldı.

       Turizm sektörünün her zaman yanında olacağını belirten Vali Koçak; "Turizm sektörünün krizini en hafif şekilde atlatabilmemiz için sektörün yanında olacağız. Vali olarak benim yapmam gereken ne varsa yapmaya hazırım. Bu kötü zamanlar geçtiğinde yeni döneme hepimizin hazırlıklı olması lazım, turizmde eskisinden daha hızlı gelişmeler yaşanacağı için bu hız için şimdiden hazırlıklı olmamız lazım.” diyerek krizin aşılacağına vurgusunda bulundu.

       Mardin'in ilçesinde meydana gelen bir olayın tüm Mardin'e mal edilerek hemen tur iptali yapıldığını belirten Vali Koçak; "En ufak bir türbülansta hemen iptaller geliyor. Bu tur iptallerinden etkilenen turizmcimiz ya çalışanlarını çıkartıyor ya da küçülme yoluna gidiyor, Mardin bölgede en iyi turizm destinasyonlarından biri, bunu destekleyen her türlü kaynağa sahip. Mardin'in kalkınmasında önemli rol oynayan sektörlerden bir tanesi de turizm,  son birkaç aydır maalesef en çok etkilenen sektör de turizm sektörü. Bu birkaç aylık sürecin yine aylarla ifade edilecek bir dönem içerisinde normale döneceğini ve  inşallah faaliyetlerimizin de eskisinden daha hızlı şekilde  devam edeceğini umut ediyoruz. Bunu bir tadilat dönemi gibi değerlendirip o tadilat bittikten sonra hızlı bir hareketle yolumuza devam edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızın sektöre ve huzura sahip çıkması gerekir, bu nedenle teröre karşı gösterdiğiniz tepkinin yüksek sesle ve hak ettiği ölçüde olması gerektiğini düşünüyoruz. Terör bir insanlık suçudur, bizim ticaret hakkımızı etkilediği gibi insanların yaşam haklarını da elinden alan  bir şeydir. Bu nedenle terörizme herkesin karşı çıkması gerekir" dedi.

       Fuar ve Kongre Merkezinin de tamamlanacağını belirten Vali Koçak; "Fuar ve kongre merkezimizin yerini belirledik, onun yapımına süratle başlamamız ve türbülans bittikten sonra faaliyete geçirmemiz gerekecek. Mardin'in belli bölgelerinde olay olduğu zaman insanlarımız hemen ürküyor ve rezervasyon iptaline gidiyorlar, Mardin'in huzurlu bir şehir olduğunu güvenlik açısından çok büyük bir problem olmadığını insanlara anlatmamız gerekir. Biz Mardin'in huzurunun bozulmasına müsaade etmeyeceğiz. İçerisinden geçtiğimiz dönem sıkıntılı bir dönem olmasına rağmen şehrimizin de ülkemizin de geleceği parlaktır. Hem kendimize hem devletimize güvenmemiz lazım, geleceğe yönelik hazırlıklarımızı şimdiden yapmamız lazım, yarın inşallah bu günden daha iyi olacaktır" şeklinde konuştu.

       Vali Koçak'ın yapmış olduğu basın açıklamasının ardından turizm sektör çalışanlarıyla karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantı, seçimlerden sonra tekrarlanması planlanarak sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04