Vali Koçak`tan Mehmet Akif Ersoy`u Anma Günü Mesajı

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma Günü Mesajı yayınladı.

Mardin 13.03.2016 10:22:32 0
Vali Koçak`tan Mehmet Akif Ersoy`u Anma Günü Mesajı

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak,  12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Mesajı yayınladı.

Vali Koçak Mesajında Şunları söyledi:

''İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Yakın tarihimize damga vuran isimlerden Mehmet Akif Ersoy; hayatı, fikirleri ve eserleri ile milli mücadelenin manevi önderiydi. Büyük bir şair, fikir ve mücadele adamı, benzeri pek az görülen özü sözüne uygun bir ahlak abidesiydi.

Mehmet Akif, mazlum milletimizin en acıklı günlerinde, bütün acıları, dert ve felaketleri milletimizle yaşamış ve derinden hmiş bir gönül fedaisiydi.

Mehmet Akif,  Sanatı yanında karakteri, millî meselelerdeki hassasiyeti ve gayreti, yakın tarihte oynadığı önemli roller ve halkın gönlündeki yeri itibarıyla bağımsızlık mücadelesinin en önemli aktörlerinden biriydi.

Akif, bugün gibi 100 yıl önce ülkemize musallat olan dâhili ve harici düşmanlara karşı mücadele etmek için Anadolu’yu karış karış dolaşmış, milli birlik ve beraberlik için şiirler yazmış camilerde vaazlar vermişti. Parçalanan Osmanlı devletinin ıstırabıyla kalan son toprak parçasının Anadolu yurdunun elden çıkmaması ümidiyle büyük bir mücadele vermişti.

Başkaları bin bir tereddüt geçirirken o, bir tek tereddüt duymadan kendi milletiyle beraber yaşamak veya kendi milleti ile beraber ölmek üzere koştu. Kendi milletinin safında mevki alarak bu milletin istiklâl şiirini yazdı ve bu şiirin başında bu milleti terennüm etti.

Bu marş insanı heyecanlandıran, duygulandıran bir şiir olduğu gibi aynı zamanda aziz milletimizin, Müslüman benliğini bulduktan sonra kazandığı bütün değerleri, yücelikleri ve güzellikleri sergileyip dile getiren hepimizin yaşama gayesini tespit ve ilan ederek muazzam bir bildiri ve milli bir yemindir.

Yüzyıl önce birlik ve beraberliğimizi hedef alan şer odakları, bugün de güzel ülkemizin ve aziz milletimizin huzurunu bozmak için ortaya çıkmıştır. Onlara şunu hatırlatmakta fayda var: bu tek medeni görünümlü dişi kalmış canavarı milletimiz geçmişte mağlup ederek hürriyet ve istiklalini muhafaza ve müdafaa etmeyi başardı. Dün olduğu gibi bugün de bu milletin imanı, bütün çelik zırhlı duvarları yıkacak, vurulmak istenen bütün zincirleri eritecek kudret ve metanete sahiptir.

Bu vesileyle merhum büyük şairimizi rahmet ve minnetle tekrar yad ediyor milletimize huzur ve saadetler diliyoruz.''Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04