VALİ KOÇAK,ODA TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU

Mardin Valisi,Ömer Faruk Koçak Mardin ve ilçelerindeki iş adamları ve odaların temsilcileri ile bir araya geldi

Mardin 24.10.2015 14:53:41 0
VALİ KOÇAK,ODA TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU

Mardin Valisi,Ömer Faruk Koçak Mardin ve ilçelerindeki iş adamları ve odaların temsilcileri ile bir araya geldi.

Mardin'in bu günlere gelmesinde iş adamlarının büyük desteği olduğunu belirten Vali Koçak; "Esnaflarımız toplumun kılcal damarlarıdır, tüccarlar ve sanayicilerimiz de atar damarlarıdır. Mardin'in bu günlere gelmesinde hepinizin katkılarının olduğuna inanıyorum. Bölgemizde yaşanan problemli dönemlerde buraları terk etmeyerek ilimize olan güveninizi ve aynı zamanda kendinize olan güveninizi ortaya koymuş oldunuz. Son üç ayda ülkemizin ve bölgemizin karşılaştığı terör olayları hepimizi olumsuz şekilde etkiledi. Bu olayları bir türbülans olarak değerlendirip terör belasının üstünden geldiğimizde yeniden ve daha güçlü şekilde faaliyetlerimize devam edeceğiz. Ümit ediyoruz ki yeni dönem çok daha iyi olacaktır".

      Kalkınmada 3 T ve 1 S konusuna değinen Vali Koçak; "Mardin'deki kalkınmanın ben 3 T ve 1 S modelinde olduğuna inanırım; bunlardan bir tanesi tarım, ikincisi turizm, üçüncüsü de ticarettir. 1 S konusu da sanayidir. 1. Sanayi Bölgemiz şu anda dolmuş durumda, muhtemelen 2 hafta içerisinde 2. Organizenin müracaatlarını da almaya başlayacağız, 2. Organize Sanayi Bölgesini dolduracak kadar talep var, kısa zamanda altyapı faaliyetini de tamamlayıp faaliyete geçecektir diye düşünüyorum. İleride de Midyat ve Nusaybin’de yeni organize sanayilerimiz gelişerek ticaretimizi ve tarımımızı destekleyecek duruma da geleceğiz diye düşünüyorum" dedi.

      Mardin'in işsizlik konusunda övünecek bir seviyede olmadığını belirten Vali Koçak; "Maalesef şu anda işsizlikte 2. sırada olan ilimiz bu projeler gerçekleştiğinde belki işsizlikte son sıralara doğru gerileyecek. Türkiye ortalamasının 3 katı kadar işsizliğe sahip olan bir şehir konumundayız ama bunları yaptığımızda hem turizmimizi hem sanayimizi hem ticaretimizi hem de tarımımızı doğru şekilde geliştirdiğimizde Türkiye ortalamasının daha altına inip çevremizdeki illerden istihdam sağlayacak il haline gelebileceğimizi kolaylıkla söyleyebiliriz." dedi.

      Fuar ve Kongre Merkezi’nin son safhasına gelindiğini belirten Vali Koçak; " Fuar ve Kongre Merkezi’nin son safhasına gelindi. DİKA burada bir çalışma yapacak fuar ve kongre yerini belirledikten sonra süratle yapımına başlayacağız. Biz size güveniyoruz sizde bize güvenin bu zor günleri en az zararla atlatıp inşallah bu günler geçtikten sonra çok daha güçlü ve mutlu günlere beraberce ulaşacağız. Bunun için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir diye düşünüyorum" şeklinde belirtti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88