VALİ KOÇAK KADIN STK`LARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak Mardin`de görev yapan kadın odaklı Sivil Toplum Örgütleri ile bir araya geldi.

Mardin 13.10.2015 20:50:43 0
VALİ KOÇAK KADIN STK`LARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Mardin Valiliği Dara Toplantı Salonu’nda  Vali Ömer Faruk Koçak başkanlığında düzenlenen “Kadın Odaklı Çalışma Yapan Sivil Toplum Örgütleri Ortak Akıl Toplantısı”na Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, ilimizde bulunan Mezopotamya Çocuk Derneği, Kadın Merkezi Vakfı (KAMER), Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV), Töre Cinayetlerini Önleme ve Kadın Potansiyelini Değerlendirme, TOBB Kadın İl Girişimcilik Kurulu, Özel Eğitim ve Rehberlik Gerektiren Çocukları Koruma Derneği, Mardin Öğrenci Koruma Derneği, Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği (MOKİD), Mardin Türk Kadınlar Birliği Derneği, Merkez ve ilçe Aile Destek Merkezleri (ADEM), Merkez ve ilçe ÇATOM temsilcileri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Vali Ömer Faruk Koçak: “Toplumun temel taşı şüphesiz kadınlar, toplumun temel taşı kadınlar olduğu gibi toplumun iyiye doğru, eğitimli kültürlü donanımlı değişimini sağlayacak olanlar da yine şüphesiz kadınlardır. Bu iyiye doğru değişimin temel taşı da Mardin’deki kadınlara yönelik tüm çalışmalarda fedakârca ve profesyonelce bulunan sizlersiniz. Bugüne kadar kadın hakları alanında yol gösterici, kadın sağlığı konusunda bilinçlendirici, istihdam sağlayıcı, eğitici öğretici onlarca projenin ya yöneticisi ya yol göstericisi ya ortağı oldunuz, bu gayretleriniz ve şu ana kadar ortaya koyduğunuz heyecan gerçekten takdire şayan. Derneklerinizde, çalışma alanlarınızda, Mardin’de, İlçelerde hatta köylerde binlerce kadına ulaştınız, hayatlarına ailelerine güzellik getirici dokunuşlar yaptınız. Onlarca kadın sizden aldıkları ile ailesini çekti çevirdi, zaman zaman para kazandılar zaman zaman çocuklarına nasıl güzel bir gelecek sağlayacaklarını öğrendiler. Bu toplantının öncelikli amacı bugüne kadar fedakârca ve başka hiçbir beklentiye girmeden sadece Mardinli kadınlar ve çocuklar için yaptığınız çalışmaların artarak ve kuvvetlenerek devamını teşvik etmektir.” dedi.
Toplantıda temsilcilerin problemlerinin tek tek dinlenmesiyle; kadına şiddet, kadın istihdamı, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadının ve ailenin güçlendirilmesi gerekliliği konularına değinilerek çözüm odaklı fikirler geliştirildi. Vali Ömer Faruk Koçak’ın, Mardin Valiliği olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerek maddi gerek manevi desteklerinin devam edeceğini bildirmesinin ardından toplantı sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04