Vali ÇOMAKTEKİN Yeşilırmak Islah Çalışmalarını Yerinde İnceledi.

Amasya Valisi İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN Yeşilırmak Islah Çalışmalarını Yerinde İnceledi.

29.02.2016 16:50:13 0
Vali ÇOMAKTEKİN Yeşilırmak Islah Çalışmalarını Yerinde İnceledi.

Amasya Valisi İbrahim Halil  ÇOMAKTEKİN Yeşilırmak Islah Çalışmalarını Yerinde İnceledi.

Amasyanın Taşova İlçesinde devam eden Yeşilırmak Islahı Projesi çalışmalarını Amasya Valisi  İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN ,DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet KANIK, Amasya Şube Müdürü Turgut YORULMAZ, İlçe Kaymakamı Kudret Kurnaz, Taşova Belediye Başkanı  Bayram ÖZTÜRK ve Ak Parti İlçe Başkanı Tekin SOBACI' ve basın mensuplarından  oluşan heyet yeşilırmak ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Çomaktekin, incelemeleri kapsamında DSİ yetkililerinden yapılan çalışmalara ilişkin detaylı bilgiler alırken verilen bilgilere göre 4 adet dozer, 3 adet dragline eskavatör,1 adet paletli beko,1 adet yükleyici,1 adet greyder ve 6 adet damperli kamyon makine grubu ve 25 kişilik personel ile çalışmalar hızla devam etmektedir.

Çalışma kapsamında Yeşilırmak Nehri üzerinde toplam 4500 metrelik kesimde yatak düzenlemesi ve çift taraflı istifli taş tahkimat uygulaması yapılacaktır. Nehir yatağı Taşova İlçesi Yeni Mahalle sınırları dahilinde aktif heyelan bölgesinden uzaklaştırılacaktır. Çalışmalar neticesinde İlçe merkezinde Yeşilırmak Nehri düzgün bir yatak akışına sahip olacak, ayrıca nehir yatağında kademe yapılarak Taşova Belediyesi tarafından uygulamaya konulacak rekreasyon projesi için zemin hazırlanmış olacaktır. Bu çalışmalar kapsamında bugün itibariyle toplam 30.000 litre motorin sarf edilmiş, 120.000 m3 kazı, 15.000 m3 hafriyat taşıması yapılmıştır.

İncelemelerinin ardından konuyla ilgili basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Vali İ. Halil Çomaktekin şunları kaydetti: “Amasya’da yaşayanlar olarak çok şanslı insanlarız. Çünkü Yeşilırmak gibi bir ırmak Amasya’nın ve Taşova ilçemizin ortasından akıyor. Yeşilırmak çok önemli bir ırmak. Yeşilırmak geçtiği yerlere hayat, bereket ve huzur katan, orayı güzelleştiren, tabiatına ayrı bir güç ve güzellik katan önemli bir su kaynağıdır. Tarih boyunca büyük medeniyetler ve yerleşim alanları, su kaynaklarının olduğu yerlerde kurulmuştur. Yeşilırmak’ın daha güzel akması ve zemininin daha temiz olması için DSİ Bölge Müdürlüğümüz ile Taşova Belediyemizin önemli çalışmaları var.

Bu çalışmalardan sonra geçmiş yıllarda yaşanan sel olaylarının yerleşim alanlarına zarar vermesi gibi durumlar söz konusu olmayacağı gibi, kenarda oluşacak hayat alanlarıyla bütün canlılar huzur bulacaktır. İnsanlar sosyal ve kültürel faaliyetlerle güzel vakit geçirecektir. Bu güzel çalışmadan ötürü DSİ Bölge Müdürlüğümüzü ve Taşova Belediyemizi kutluyorum.”

Açıklamalarının ardından Vali Çomaktekin daha sonra, İlçe Kaymakamı Kudret Kurnaz, İlçe Belediye Başkanı Bayram Öztürk ve İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Erdem Kocaoğlu’nu makamlarında ziyaret etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78