VALİ ÇOMAKTEKİN YAŞLILARLA AKŞAM YEMEĞİNDE BULUŞTU

Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin ``Yaşlılara Saygı Haftası`` münasebetiyle Suluova Muammer Koca Huzurevinde kalan yaşlılarla akşam yemeğinde bir araya geldi.

25.03.2016 11:31:52 0
VALİ ÇOMAKTEKİN YAŞLILARLA AKŞAM YEMEĞİNDE BULUŞTU

Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin ''Yaşlılara Saygı Haftası'' münasebetiyle Suluova Muammer Koca Huzurevinde kalan yaşlılarla akşam yemeğinde bir araya geldi. 

Programda ayrıca Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sadi Ergin yer aldı. 

 

Huzurevine gelişinde büyüklerimize hediyeler veren Vali Çomaktekin, yaşlılarımızla tek tek ilgilenmeye özen gösterdi. Daha sonra gerçekleşen programda ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sadi Ergin bir konuşma yaparak, Huzurevinin özellikleri, kapasitesi ve imkanlarına dair bilgiler verdi.

Son konuşmayı yapan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Bizler devlet ve millet olarak yaşlılarımızı çok seviyoruz. İnancımızın ve kültürümüzün gereği de budur. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ayetlerinde yaşlılarımıza kıymet verilmesi ile ilgili emir ve tavsiyeler vardır. İnançlı insanlar olarak her doğan insanın yaşlanacağı ve öleceğine inanıyoruz. Her yaşın kendine göre ayrı bir güzelliği vardır. Her yaş evresi insana farklı özellikler sunuyor. Yaşlılık evresi de ağaçta olgunlaşmış bir meyve gibidir. Yaşlılık uzun yılların vermiş olduğu tecrübe ve bilgi birikimine sahip insanların ufuk ve vizyonlarının arttığı bir dönemdir.

Hepimizin yaşlılarımıza şefkat ve merhametle yaklaşması gerekiyor. Devletimiz son yıllarda yaşlılarımızın gerek kendi kurumlarında, gerekse kurumları dışında rahat etmesi için çalışmalar yürütüyor. Bu Huzurevimiz de çok hijyenik ve bütün imkanlar en iyi misafirlerimize sunulmuş durumda. Her şeyden önemlisi burada sevgiyle, şefkatle ve merhametle hizmet eden personelimiz var. Yaşlılarımızın huzurlu ve mutlu olması için Devletimiz, Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Belediyemiz, kurumlarımız ve hayırsever insanlarımız her türlü imkanı sunuyorlar. Sizleri bu ortamda huzurlu ve mutlu gördükçe bizlerde mutlu oluyoruz. Yaşlılara Saygı Haftası münasebetiyle buraya geldik ama, bizler sizi her gün hatırlıyoruz. Sizleri her zaman seviyoruz ve düşünüyoruz. Güzel bir ortamda sizlerle vakit geçirdik. Aile ve Sosyal ve Politikalar İl Müdürümüz ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Allah hepinize sağlıklı ve mutlu uzun ömürler versin.”

Konuşmaların ardından huzurevi sakinleri ile akşam yemeği yiyen ve kendileri ile sohbet eden Vali Çomaktekin, büyüklerimizin hayata dair tecrübeleri ile anılarını dinledi. Ziyaret hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,35% -0,06
  • EURO

    34,52% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2375,93% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00