VALİ ÇOMAKTEKİN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK KURSUNU BİTİRENLERE SERTİFİKALARINI VERDİ

Vali İ. Halil Çomaktekin KOSGEB ve Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin ortaklaşa düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Kursu Sertifika Dağıtım Törenine katıldı.

17.12.2015 15:09:23 0
VALİ ÇOMAKTEKİN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK KURSUNU BİTİRENLERE SERTİFİKALARINI VERDİ

Vali İ. Halil Çomaktekin KOSGEB ve Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin ortaklaşa düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Kursu Sertifika Dağıtım Törenine katıldı. 

Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonunda yapılan programda ayrıca Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Feda Öner, protokol üyeleri ve kursiyerler yer aldı. Programda ilk olarak daha önce aynı eğitimi alarak kendi işyerlerini açan Ercan Gırgıç ile Cemalettin Tiryaki girişimcilik öykülerini ve bu süreçte edindikleri tecrübeleri paylaştılar.

Daha sonra konuşan Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Köse ve KOSGEB Amasya İl Müdürü B. Ali Kukuş ise Uygulamalı Girişimcilik Kursu hakkında bilgiler aktardılar. Verilen bilgilere göre 2011 yılından itibaren düzenlenen bu eğitimlerde 2000’e yakın kişi başarılı olmuş ve bu kişilerden 400’ü kendi iş yerlerini açarak ilimiz ekonomisine katkı sağlamışlardır. 7 Aralık 2015 tarihinde başlayan kursta ise 22 bayan ve 38 erkek olmak üzere toplam 60 kursiyer eğitime alınmış ve bu kişilerin tamamı sertifika almaya hak kazanmışlardır. Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği eğitmen personeli ve Amasya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nusret Kasap tarafından verilen eğitimler 16 Aralık 2015 tarihi itibariyle sona ermiştir.

Programda son konuşmayı yapan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Girişimcilik cesaret, risk ve meziyet ister. Meziyeti olan bir insan iş yapmak için teşebbüslerde bulunur. Gençlerimizde sanat erbabı olunca topluma bir şeyler katmak isterler. Çoğu zaman girişimci bay ve bayanlar iyi sanat erbabı olmakla beraber sermaye olmayınca cesaretleri kırılabiliyor. İşte devletimiz burada devreye giriyor. Devletimiz güzel kurumlar kurarak KOSGEB, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Halk Bankasının vermiş olduğu kredilerle, Üniversitemizde verdiği eğitimlerle devreye girerek organize bir şekilde insanlarımızın ekonomiye katkı sunma ve işsizlikten kurtulma adına önemli destekler veriyor. Böylece insanlarımızda iktisadi hayatın içerisine girerek iktisada ve ekonomiye kaktı sunuyorlar. Bir insan iyi bir sanat erbabı, dürüst ve ahlaklı olduğu zaman mutlaka başarılı oluyor. O girişimciye devlet ve insanlarda sahip çıkıyor, rızkı bereketleniyor ve önemli konumlara geliyor. Her alanda başarılı olan insanların hayat öyküsüne baktığınızda mutlaka bunu göreceksiniz. Yani siz azimliyseniz, gayretliyseniz ve çalışkansanız yolunuz açık olur.

Bugünlerde Türkiye'nin konuştuğu hemşerim Nobel Ödüllü Sayın Prof. Dr. Aziz Sancar bunun en güzel örneğidir. Kendisi 5000 nüfuslu Savur ilçemizde ilk ve ortaokulu okuyarak, Mardin lisesini bitirmiş ve daha sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini dereceyle bitirerek, Amerika'ya uzanan bir hayat hikayesinin sonunda Nobel alacak bir buluşa imza atmıştır. Yeter ki siz çalışkan, gayretli ve özgüveniniz yüksek olsun, her zorluğu mutlaka aşabilirsiniz. Bir örnek daha vereyim. Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanımız İsa Bey köyünden Amasya'ya gelip bir fırında çalışarak, iyi bir sanat erbabı olarak Amasya'nın ekonomisine önemli katkılar sunmuş ve şu an yanında çok sayıda insanımızı istihdam etmektedir. Kendisi Devlete vergisini ödüyor ve Esnaf ve Sanatkâr Odalar Birliği Başkanı oluyor.

Devletimiz artık kimseyi yalnız bırakmıyor. Eskiden insanlar fakirdim, param yoktu okuyamadım, çok iyi bir ustaydım, sermayem yoktu gibi cümleler kurardı. Artık bu cümleler tarih olmuş vaziyettedir. Sizin iyi bir tarafınız varsa devletin kurumları koordineli bir şekilde devreye girip, sizin faydalı işler yapmanıza katkı sunuyor. Bugünde Amasya'da bunun güzel bir örneğini görüyoruz. KOSGEB Müdürümüze, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanımıza, Rektörümüze, Belediyemize, İŞKUR'a şükranlarımı sunuyorum. Yeni iş hayatınızda hepinize başarılar ve bereketli kazançlar dilerim.”

Konuşmaların ardından Vali Çomaktekin ve protokol üyeleri tarafından Uygulamalı Girişimcilik Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Program hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34