VALİ ÇOMAKTEKİN,TÜRKÇE EĞİTİM KURSUNU ZİYARET ETTİ

Vali İ. Halil Çomaktekin Zübeyde Hanım Üçler İlkokulunda Amasya ilinde misafir edilen komşu ülke vatandaşlarına yönelik düzenlenen Türkçe Eğitimi kursunu ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti.

13.04.2016 19:20:30 0
VALİ ÇOMAKTEKİN,TÜRKÇE EĞİTİM KURSUNU ZİYARET ETTİ

Vali İ. Halil Çomaktekin Zübeyde Hanım Üçler İlkokulunda Amasya ilinde  misafir edilen komşu ülke vatandaşlarına yönelik düzenlenen Türkçe Eğitimi kursunu ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti.

Vali İ. Halil Çomaktekin Zübeyde Hanım Üçler İlkokulunda ilimizde misafir edilen komşu ülke vatandaşlarına yönelik düzenlenen Türkçe Eğitimi kursunu ziyaret etti. Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Halk Sağlığı İl Müdürü Öner Nergiz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Lokman Gültekin ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Osman Yılmaz yer aldı.

Ziyaret kapsamında kursta verilen bir derse konuk olan Vali Çomaktekin, verilen derslerin içeriğine dair bilgiler aldı. Çomaktekin burada yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Çeşitli sebeplerle ülkemizde bulunan komşu ülke vatandaşlarının, toplumumuza daha kolay entegre olabilmeleri için dilimizi bilmeleri şarttır. Bu kardeşlerimiz bu kurslar sayesinde sosyal yaşamda, alışverişte, hastanelerde daha kolay hizmet alabileceklerdir. Bizler inancımızın ve kültürümüzün gereği olarak bu kardeşlerimize kapılarımızı açtık. Zor günlerinde onlara destek olmak, insanlık görevimizdir. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Çomaktekin daha sonra eğitmen ve kursiyerlerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA

 


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00