VALİ ÇOMAKTEKİN TUBİTAK BİLİM FUARI ETKİNLİĞİNE KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Macit Zeren Fen Lisesinde düzenlenen ?TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Etkinliğine? katıldı.

12.05.2016 14:03:41 0
VALİ ÇOMAKTEKİN  TUBİTAK BİLİM FUARI  ETKİNLİĞİNE KATILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin Macit Zeren Fen Lisesinde düzenlenen “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Etkinliğine” katıldı. Programda ayrıca Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı.

Programda ilk olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş etkinliğin detaylarına ilişkin bilgiler verdi. Açılış konuşmasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan projeler ile çeşitli araç ve gereçlerden oluşan sergiyi beğeniyle gezen ve projeleri inceleyen Vali Çomaktekin, TRT’ye verdiği röportajda şunları kaydetti: “Bugün Macit Zeren Fen Lisemizde TÜBİTAK Bilim Fuarını çalışma arkadaşlarımızla beraber ziyaret ettik. Sevgili gençlerimizin çok erken yaştan itibaren sadece teorik olarak değil, aynı zamanda da pratiğe dönük olarak bilimle uğraşmaları ve bu konuda deneyler yapması gelecekleri açısından önemlidir. Ufuk, vizyon ve araştırma yönlerinin gelişmesi için yeni icatların oraya konması çok faydalıdır.

Bize araştıran, geliştiren, yeniliklere açık gençler gereklidir. Böyle gençler sayesinde bilim gelişir ve ileriye gider. Bu açıdan bu tür fuarları anlamlı ve başarılı buluyoruz. Gençlerimize çok iyi imkânlar sağlanıyor. Okullarımızın laboratuvarlarındaki imkânlarda değişimler yaşanıyor. Başarının gelmemesi ve buluşların ortaya konmaması için hiçbir neden yok. Türk gençliği zekidir. Kendisine imkân verildiğinde, özgüvenini de bulduğu zaman önemli başarılara imza atar.”Vali Çomaktekin açıklamasının öğrencilere başarılar dileyerek etkinlikten ayrıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90